TITOV UNUK OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU I POSLEDNJU ŽELJU BROZA PRED SMRT! Na pomen OVOGA žustro je reagovao!
Joška Broz, Foto: Filip Plavčić

DA LI STE ZNALI?

TITOV UNUK OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU I POSLEDNJU ŽELJU BROZA PRED SMRT! Na pomen OVOGA žustro je reagovao!

Sa Brozom je poslednji put razgovarao u Ljubljani, pre njegove prve operacije

Objavljeno:

Unuk doživotnog predsednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Joška Broz svojevremeno je otkrio javnosti neke od najvećih tajni u vezi sa njegovim dedom, čuvenim Josipom Brozom Titom.

Sa Brozom je poslednji put razgovarao u Ljubljani, pre njegove prve operacije. "U celoj toj muci setio se da je obećao da će mi dati jedan njegov karabin i pištolj za lov. On me je pozvao kod njega i dao mi karabin i pištolj", rekao je Joška. Kada je doživotni predsednik umro, u medijima se pronela vest da je datum smrti fingiran. Međutim, Joška je to oštro demantovao.

Josip Broz Tito
Josip Broz Titofoto: Profimedia

"Ispostavilo se da je operacija kasno urađena. Gangrena je krenula već na bubrege, onda sepsa, a zatim veštačka koma... Branko Lalević je isključio taj aparat tada. Zašto to pričaju? Taj čovek je mrtav, što ga stalno vraćamo iz groba? To su sve gluposti, dodao je.

Istakao je da se seća svakog poslednjeg trenutka sa dedom. "Sada pričaju da je zvao popove, govorio na stranim jezicima i pevao neke pesme kineske i japanske... Kako zvao kad je bio u komi? Ljudi, nije progovorio nijednu jedinu reč, jedino mu se, poslednje veče, to je bila subota, mrdnula desna obrva. Ja sam u nedelju ujutru krenuo za Beograd, da uzmem čiste stvari i završim neke poslove. Samo što sam došao, javili su da je umro. Ja sam samo rekao da nikome nište ne govore dok ja ne stignem. Odmah sam se vratio u Ljubljanu, ja sam ga ubacio u kovčeg, prisustvovao sam kada je taj sanduk zavaren", ispričao je ranije Joška Broz.

Naglasio je da je pred smrt od njega zatražio da mu ispuni jednu želju. "Stavio sam mu prsten na ruku. To je bio njegov prsten. On je to tražio. To je prsten koji je dobio od Staljina na poklon i sa njim je sahranjen. Posle se pojavila kopija takvog prstena i prodavana je po Zagrebu", zaključio je.

Bonus video: TITO SE POTRUDIO DA SE NJEGOVA SRBOUBILAČKA BIOGRAFIJA NE ZNA! Istoričar Cvetković: Ovaj momenat je po Brozovoj želji IZBRISAN

05:14

TITO SE POTRUDIO DA SE NJEGOVA SRBOUBILAČKA BIOGRAFIJA NE ZNA! Istoričar Cvetković: Ovaj momenat je po Brozovoj želji IZBRISAN

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.