SRBIN ZAPALIO MREŽE SA TEMOM DA LI JE SRPSKI IMATI LJUBAVNICU: Pazite samo ŠTA JE REKAO odakle je TO DOŠLO (FOTO)
Svadba/Ilustracija, Foto: RINA

ŠTA JE SRPSKI, A ŠTA NIJE?

SRBIN ZAPALIO MREŽE SA TEMOM DA LI JE SRPSKI IMATI LJUBAVNICU: Pazite samo ŠTA JE REKAO odakle je TO DOŠLO (FOTO)

Srpski je ne stideti se voleti samo jednu ženu, kao car Dušan. Nije srpski ni razvoditi se, to nam je stiglo sa Mlečanima...

Objavljeno:

Na Instagramu se pojavila intrigantna objava koja je pokrenula novu temu na mrežama čije je glavno pitanje je li srpski imati ljubavnicu.

U objavi na Instagramu, uz fotografiju srpske neveste u belom, jedan Stefan napisao je sledeće:

- Nije srpski imati ljubavnicu, to je među nas došlo s Turcima, srpski je ne stideti se voleti samo jednu ženu, kao car Dušan. Nije srpski ni razvoditi se, to nam je stiglo sa Mlečanima, srpski je boriti se. Banović Strahinja nije dobio ulicu u Beogradu kao turski glavoseča već kao prvi Srbin koji je oprostio prevaru. Ljubav u njegovom srcu je pobedila ne samo bes i razočarenje nego i okolinu i njihovu stigmu. Nije Adam pojeo jabuku jer se oglušio o Božje reči u Raju već iz velike ljubavi prema Evi. Znao je Adam kakvu Evu kazna i stradanje čeka pa je odlučio da ga sa njom podeli, kako bi njoj bilo lakše.

Nije srpski ni tući ženu, to je u ove krajeve došlo sa seldžucima, srpski je kad ženu voliš kao Boga, i posvetiš joj fresku.

Neki maharadža u Indiji podigao je Tadž Mahal na grobu 'omiljene žene'...a srpski vlastelini su jedinim ženama posvećivali cele gradove (Beograd, Smederevo, Ser...). Nije srpski škrtariti prema ženi, to smo usvojili od Jevreja i Cincara, pre toga Srbi su znali za puteve jorgovana i ruža. Na kraju kad se podvuče crta, Ljubav od vas traži da budete hrabri, jer ljubav ne trpi kukavičluk, on sitničari i guši. Kako reče otac Jovan lovnički: 'Ako si je već odabrao, budi joj dobar! Samim tim što je žena, nije joj lako!'.

Bonus video:

02:08

LJUBAVNICA TRAŽILA KRUŠEVAČKOM UBICI 13.500 EVRA DA ISPLATI BIVŠEG MUŽA?! Radulović: Slučaj ukazuje na veliku opasnost u Srbiji

(Espreso / Kurir/ Instagram/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.