VITALNI STOGODIŠNJAK BUDIMIR ŠTO JE STARIJI, TO JE AKTIVNIJI: U životu se čuvao svega OSIM RADA! (FOTO)
Budimir Ćirić, Foto: Printscreen/RTS

za ginisa

VITALNI STOGODIŠNJAK BUDIMIR ŠTO JE STARIJI, TO JE AKTIVNIJI: U životu se čuvao svega OSIM RADA! (FOTO)

Budimir ima sto godina, a o starosti ne razmišlja

Objavljeno:

I dok većina od mladosti broji dane do penzije, ima i energičnih radoholičara koji i u stotoj godini ne mogu bez posla. Baš jednog takvog, Budimira Ćirića, pronašla je ekipa RTS u okolini Valjeva, u njegovoj stolarskoj radionici.

Budimir Ćirić iz Gornje Bukovice, verovatno je među najaktivnijim stogodišnjacima, ne samo u valjevskom kraju. Noge ga služe, bistrog je uma, a višedecenijsko stolarsko iskustvo još mu obezbeđuje mušterije.

"Pa radim preko dana po sedam, osam sati sigurno. Ima posla stalno. Dolaze sa svih strana. Od drveta sve što ima, sve sam radio i bačvar i stolar i kolar sve, nema šta radio nisam. Od tridest šeste godine sam počeo", priča Budimir.

Budimir Ćirić
Budimir Ćirićfoto: Printscreen/RTS

Radni dan vitalnog stogodišnjaka počinje nekad i u pet sati ujutro, u zavisnosti od posla.

"Dok je radio ručno bez mašina, bez ičega, on je funkcionisao, a sad je malo pojačao sa mašinama, sad je dobro", rekao je njegov sin Milan Ćirić.

"Taj čovek je za Ginisovu knjigu rekorda, da ne kažem, jer čovek sa godinama smanjuje aktivnosti, a on sa godinama, da ne kažem da povećava ali drži konstantno, ne smanjiva ništa", izjavio je Dragan Živanović.

Budimir je veliki radoholičar. Najteži su mu, kaže, retki trenuci bez posla i radionice.

Budimir u svojoj radionici
Budimir u svojoj radionicifoto: Printscreen/RTS

"Pa znaš šta, od svega sam se čuvao samo nisam od rada. Nisam se opijao, nisam pušio, ne mogu besposlen, to me muči. I noću u snu puno puta kad se probudim, padne mi na um nešto treba da radim sutra", priča Budimir.

Budimir o godinama ne razmišlja, kaže, nema vremena.

Bonus video:

02:27

DEDA BRANKO PREŽIVEO II SVETSKI RAT I SAHRANIO 15 GODINA MLAĐU ŽENU! Sad je najstariji Sremac i otkriva recept za dugovečnost

(Espreso / RTS / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.