HEROJ SA KOŠARA NIJE SAM! Goran posle 25 godina sreo svoje SABORCE sa BRANIKA OTADŽBINE, a stigla je i POMOĆ (FOTO)
Goran Marić, Foto: Printscreen/RTS

„Heroji nisu sami"

HEROJ SA KOŠARA NIJE SAM! Goran posle 25 godina sreo svoje SABORCE sa BRANIKA OTADŽBINE, a stigla je i POMOĆ (FOTO)

Da se ne zaboravi herojsko držanje na braniku otadžbine tada golobradih mladića

Objavljeno:

Zavičajno društvo Srba sa Kosova i Metohije i Udruženje veterana „Košare" pokrenuli su akciju „Heroji nisu sami" da onima, koji su bili prvi na braniku otadžbine, odnesu pomoć i olakšaju svakodnevicu. Borcu sa Košara, Goranu Mariću iz bajinobaštanske Rače, uručili su 5 ovaca, prenosi RTS.

Jeste mu stado sjeničkih ovaca bogatije za pet novih, rase virtemberg, ali pravo bogatstvo je ponovni susret sa saborcima sa Košara, kaže Goran.

Goran Marić
Goran Marićfoto: Printscreen/RTS

"Znači mi puno, to su moji drugari koji su se setili, eto posle toliko godina da pomognu i da vide gde živim. Kol'ko godina je prošlo, nije znalo par ljudi u Bajinoj Bašti da sam ja bio tamo. Ja sam tako smatr'o, kad sam doš'o živ, to mi je bila velika nagrada", priča Goran Marić, iz Rače kraj Bajine Bašte.

Da se ne zaboravi herojsko držanje na braniku otadžbine tada golobradih mladića, udruženje veterana Košare i Zavičajno društvo Srba sa Kosova i Metohije, uz pomoć donatora, pokrenuli su akciju Heroji nisu sami.

"Prosto smo želeli da na neki način odamo priznanje i da pomognemo, i ovo nije humanitarna pomoć, ovo je samo prosto ojačavanje i osnaženje naših boraca da oni imaju jedan jako pristojan život", navodi Miroslav Milić, predsednik zavičajnog društva Srba sa KiM.

Saborci ponovo na okupu
Saborci ponovo na okupufoto: Printscreen/RTS

"Cilj je pre svega da okupimo naše borce, da prepoznamo sve njihove moguće probleme, i pravne i svake, neke finansijske koje imaju...da svim borcima koji su u nekom problemu, ili u nekoj teškoj situaciji, da probamo da pružimo tu neku pomoć koja je neophodna", ističe Ivan Antić iz udruženja veterana „Košare".

Navirale su ratne priče o herojstvu Gorana i njegovih saboraca iz 52-og bataljona vojne policije za specijalne namene, o čemu su malo znali i Goranovi najbliži, supruga i ćerka i roditelji.

Bonus video:

02:05

Heroj sa Košara Ivan Ranković na prvoj liniji borbe

(Espreso / RTS / Natalija Vidić / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.