LEDENI DANI I SNEG OKOVALI SRBIJU I SVI SE PITAJU KADA ĆE DA OTOPLI: Najnovija prognoza RHMZ-a će mnoge obradovati!
Zima, Foto: Beta

vremenska prognoza

LEDENI DANI I SNEG OKOVALI SRBIJU I SVI SE PITAJU KADA ĆE DA OTOPLI: Najnovija prognoza RHMZ-a će mnoge obradovati!

Republički hidrometeorološki zavod najavio kada stiže otopljenje

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se u Banatu, Sremu, na području Beograda, a lokalno i u Šumadiji, zapadnoj i južnoj Srbiji očekuje magla i niska oblačnost, koja će se zadržati duže tokom dana uz mraz i poledicu.

U ostalim krajevima sunčano i hladno uz sumaglicu.

Magla
Maglafoto: Emilija Jovanović

Do kraja sedmice zadržaće se umeren do jak jutarnji mraz, u većini krajeva sa temperaturom od -10 do -5 °S, lokalno i nižom (osim u Negotinskoj Krajini, gde se očekuje od -3 do -1 °S).

Za vikend, 13. i 14.januara, manji porast dnevnih temperatura, a izraženije otoplјenje očekuje se sredinom naredne sedmice.

Prema podacima od 10 sati, najhladnije je bilo u Sremskoj Mitrovici gde je izmereno minus 10 stepeni.

Zima
Zimafoto: Filip Plavčić

U većem delu Srbije, osim na istoku, sutra ujutro se očekuje umeren do jak mraz i tek ponegde magla. U toku dana biće umereno do potpuno oblačno, hladno i bez padavina, a lokalno provejavanje slabog snega moguće je samo u planinskim predelima. Sunčani intervali će biti češći na istoku i jugu zemlje. Vetar slab i umeren, u istočnoj Srbiji jak, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura biće od -10 do -5 °C, lokalno i niža, a u Negotinskoj Krajini oko -1 °C. Najviša temperatura od -3 do 2 °C, u Negotinskoj Krajini oko 4 °C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i hladno, bez padavina, ali uz poledicu usled zaleđivanja mokrih površina. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -5 °C, a najviša oko -1 °C.

Bonus video:

00:34

PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI

(Espreso / 24sedam / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.