POČELA JE KAO UČENICA, DANAS JE PRAVI MAJSTOR! Nišlijka Vaska radi sve od poda do krova i razbija stereotipe (FOTO)
Vaska Vasić, Foto: Printscreen/RTS

razbija prredrasude

POČELA JE KAO UČENICA, DANAS JE PRAVI MAJSTOR! Nišlijka Vaska radi sve od poda do krova i razbija stereotipe (FOTO)

U početku nije bilo lako, trebalo je naučiti dosta toga, ali danas je majstor za kompletnu hidroizolaciju

Objavljeno:

Nišlijka Vaska Vasić bavi se građevinskim radovima već 15 godina, najpre učeći, a sada kao majstor za hidroizolaciju. Uporna i radna, svoj posao, kaže, ne bi menjala. Najviše uživa u radu na krovu.

Sve je počelo 2010. dok je još radila kao komercijalista u firmi koja se bavila prodajom građevinskog materijala.

Vaska Vasić
Vaska Vasićfoto: Printscreen/RTS

"Trebalo je da prezentujem građevinski materijal koji se ugrađuje u krov. Naravno, majstori su bili ionako znatiželjni da li ću smeti da se popnem na krov, a kada sam se popela bila je druga priča. Fenomenalan je osećaj. Ne znam da li ste pogledali okolo na naš prelepi grad. Kada pravim pauzu radim i kad mi treba mali odmor onda mi je to nadahnuće da pogledam predeo oko sebe", priča Vaska Vasić sa niške šestospratnice.

U početku nije bilo lako, trebalo je naučiti dosta toga, ali danas je majstor za kompletnu hidroizolaciju, od poda do krova, a ovladala je i keramikom i vodoinstalaterskim veštinama.

"Pozovu me da uradim samo tuš kabinu, hoće da saniraju, onda tu treba da se uradi hidroizolacija, treba da se uradi slivnik, keramika, za tako malu poziciju majstori nisu hteli da dolaze nije bilo isplativo i onda sam ja u hodu jedno po jedno učila ceo sistem da uradim sama", dodaje Vaska Vasić.

1 / 2 Foto: Printscreen/RTS

Vaska oduvek veruje da nema muških i ženskih poslova i da se sve može ako se radi sa voljom.

"Može da se živi pristojno i ja svoj posao ne bih menjala ni za koji drugi. Vrlo je fizički zahtevan, ali pogledajte vi danas svi idu u teretane i plaćaju. Ja radim, treniram i zaradim", dodaje.

Tako je kaže vaspitavala i svoju decu pa joj je dugo u poslu pomagala ćerka, a glavna uzdanica sada je dvogodišnji unuk koji kaže Vaska već majstoriše po kući.

Bonus video:

01:54

EVO KOJA STOLARIJA JE NAJBOLJA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST! Majstor: Sve ima prednosti i mane, ali preporučuju se OVA prozorska okna

(Espreso / RTS / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.