KADA VAM TUGA OBUZME DUŠU, IZGOVORITE OVE REČI: Molitva za trenutke DUHOKLONUĆA
Molitva, Foto: Alexander Matvienko / Panthermedia / Profimedia

molitva

KADA VAM TUGA OBUZME DUŠU, IZGOVORITE OVE REČI: Molitva za trenutke DUHOKLONUĆA

Molitve iz različitih delova Bilbije za trenutke duhoklonuća

Objavljeno:

Kada se ljudsko biće nađe u tuzi ili duhoklonuću, bitno je da pronađe jednu svetu tačku kojoj može da se okrene.

Stoga vam danas prenosimo molitve namenjene za trenutke "duševne tuge":

"Gospode Isuse Hriste, pomozi mi.

Teškom čamotinjom pritisnut sam; životne nevolje i iskušenja, i mnogobrojne nužde i tuge vitlaju me i pridavljuju; tužna je duša moja, ne odvajaj se od mene, Svetlosti Nezalazna, nego svagda boravi u meni, jer bez Tebe je - muka i nevolja, a sa Tobom - uspokojenje i radost.

Molitva
Molitvafoto: Printscreen/Youtube/Pravoslavlje

Svemogućom silom Svojom učini da od mene pobegne mračni oblak smućujućih me misli i neraspoloženja, da iščezne jad i tuga srca. Gospode, neka me ne smućuje breme grehovno, i neka se u Tebi, Spasitelju našem - opravdam, jer si Ti - "umilostivljenje za grehe naše" (1 Jn.2,2) - postradali na krstu radi grehova naših.

Neka me ne smućuju žitejske nevolje i napasti, svetovne brige i glavobolje, jer si Ti jedini Dobar i Čovekoljubiv; dao si utehu vernim slugama Svojim, govoreći: "neću te ostaviti, niti ću od tebe odstupiti" (Jevr. 13,5); "može li žena zaboraviti porod svoj...? A da bi ga i zaboravila, ja neću zaboraviti tebe" (Is. 49,15). Ti si kroz usta apostola Tvog rekao: "Ponizite se pod silnu ruku Božiju, da vas uzvisi kada dođe vreme. Sve brige svoje prenesite na Njaga, jer se On brine za vas" (1 Petr. 5,6-7).

Gospode, evo ja mnogogrešni, svu muku svoju, sve brige i glavobolje svoje prenosim na Tebe, Spasitelja mog, i jecajući vapijem Ti: ukaži mi blagovremenu pomoć Tvoju u svim iskušenjima i nevoljama mojim, koje Sam znaš, i sve uredi na Dobro, po svetoj i spasonosnoj volji Svojoj.

Neka me ne smućuju ljudske nepravde i uvrede; oprosti bližnjima mojim sve te nepravde i uvrede, a mene grešnog pomiluj, oprosti mi grehe, i ne liši me zaštite Tvoje i milostivog blagoslova Tvog, da bih mogao smelo govoriti: "Gospod je pomoćnik moj, i neću se bojati, šta će mi učiniti čovek?" (Jevr. 13,6).

O, žalostivi Gospode, počuj tužnu dušu moju; Umiri je i izbavi je; Sačuvaj je pod krovom dobrote Tvoje u sve dane života moga, i Sam upravi život moj ka spasenju, Molitvama Vladičice Bogorodice i Svih Svetih Tvojih. Amin."

Bonus video:

01:34

Večernja molitva pred trening reprezentacije

(Espreso/ Molitvenik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.