OVO JE SPISAK SRPSKIH GRADOVA U KOJIMA JE PAO SNEG: Meteorolog otkrio i ko je SLEDEĆI na meti
Foto: EPA-EFE/JOHAN NILSSON SWEDEN OUT

PAŽNJA

OVO JE SPISAK SRPSKIH GRADOVA U KOJIMA JE PAO SNEG: Meteorolog otkrio i ko je SLEDEĆI na meti

Zabelili su Valjevo, Loznica, Zlatibor, Nova Varoš i mnoga druga mesta, a u narednim satima će i drugi predeli na severu i na zapadu Srbije.

Objavljeno:

Pod uticajem ciklona i ove večeri u Srbiji je oblačno sa padavinama, a ujedno se nastavlja i zahlađenje vremena. Padavine se očekuju i u nastavku noći.

Ove večeri kiša pada u većem delu Srbije, a obilnija je u centralnim predelima i u Pomoravlju. Prethodno je obilna kiša padala i na zapadu Srbije, ali je ona već uveliko prešla u sneg, uz pad temperature na 0°C.

U ovom času sneg veje na zapadu Bačke i Srema, na Fruškoj Gori, u Podrinju, u Kolubarskom okrugu i na zapadu Srbije. U drugoj polovini noći sneg se očekuje u svim severnim i zapadnim predelima Srbije, a kiša će preći u sneg i u Beogradu.

Zabelili su Valjevo, Loznica, Zlatibor, Nova Varoš i mnoga druga mesta, a u narednim satima će i drugi predeli na severu i na zapadu Srbije.

Kasnije tokom noći i pred rano jutro kiša će i u centralnim predelima Srbije preći u sneg.

Očekuje se i formiranje snežnog pokrivača.

Švedska, Sneg
foto: EPA-EFE/JOHAN NILSSON SWEDEN OUT

Trenutne tempetrature kreću se od 0°C na zapadu i severozapadu do 10°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 4°C. Kopaonik meri -2°C, Zlatibor -1°C, a Sjenica 2°C.

Do jutra tempetratura će se spustiti na -2 do 2°C, na jugu i istoku Srbije biće od 5 do 7°C.

U toku noći i jutra u severnim i zapadnim predelima Srbije očekuje se formiranje snežnog pokrivača i putevi će biti veoma mokri i klizavi, uz opasnost od poledice, pa će u saobraćaju biti neophodan ogroman oprez i smanneja brzina kretanja.

Ove noći i narednih dana bez zimske opreme ne krećite na put.

U ponedeljak u Srbiji oblačno i hladno sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača. Temperature će se kretati uglavnom od -2 do 1°C. Na jugu i na krajnjem jugoistoku Srbije i u Negotinskoj Krajini biće toplije vreme, povremeno sa kišom i susnežicom, uz temperature od 3 do 7°C. Ovaj deo Srbije biće i tokom ponedeljka u toplijem sektoru ciklona i zato zbog kiše neće doći do formiranja snežnog pokrivača, dok se na planinama očekuje sneg.

U utorak se očekuje postepeno slabljenje, tokom dana i prestanak snega. U većini predela očekuje se i ledeni dan. Maksimalna temperatura kretaće se od -4 do 0°C, u Beogradu do -3°C.

Kada je reč o snežnom pokrivaču, u većini predela formiraće se snežni pokrivač od 1 do 10 cm, u zapadnim i centralnim predelima i u višim delovima Beograda od 5 do 15 cm, lokalno i više, a na planinama od 20 do 30 cm.

16:47

POPODNEVNI DNEVNIK 07.01.2024

(Espreso/telegraf/Đorđe Đurić/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.