VOJNI ROK ĆE TRAJATI NAJVIŠE 4 MESECA! Ministar Vučević otkrio: Spremamo kasarne čim se donese odluka
Miloš Vučević, Foto: Printscreen/Youtube

javljeno je

VOJNI ROK ĆE TRAJATI NAJVIŠE 4 MESECA! Ministar Vučević otkrio: Spremamo kasarne čim se donese odluka

Miloš Vučević jutros je gost Novog jutra na Pink televiziji gde govori o rvraćanju vojnog roka u Srbiji

Objavljeno:

Demokratska stranka je pre 13 godina, 2001. godine, zamrzla obavezu služenja vojnog roka. Posle toliko godina, a imajući u vodu sve sa člime se suočava naša država, pokrenula je inicijativa ka predsedniku za vraćanje vojnog rok. Odnosno, sprema se da se pokrene rasprava za i protiv.

- Vojska Srbije spremila je jaku argumentaciju za tu raspravu zbog čega je to dobro. Dakle, ona nikad nije ukinuta, to je samo privremeno suspendovano 2001. godine.

- Ako bude vraćen vojni rok, biće u ratkom vremenskom intervalu, najduže do 4 meseca. Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane, mi zajedno smatramo da za to vreme možemo dovoljno dobro da obučimo da budu vojnici i da posle u određenim vremenskim intervalima kao pripadnike rezervnog sastava držimo na istom nivou obučenosti.

- Dug je proces pred nama, taj dokument je došao u kabinet predsednika, ide u njegov vojni kabinet, voleli bismo da čujemo mišljenje nekadašnjih generala, poslednja instanca jeste Skupština Srbije, saziv koji će se formirati čeka nas nekoliko nedelja i meseci rasprava pre nego što bude doneta odluka Vojska mora dobiti vreme da se sve pripreme - kasarne, kantine kuhinje, zdravstveni centri - rekao je on i dodao da se ne vraćamo u ratove, i da nema govora o "povratku devedesetih".

Bonus video: SITUACIJA NA SVETSKOM TERENU SE MENJA: Vojska Srbije mora da UHVATI KORAK General Janković: Na stazi smo neprekidnog OPREMANJA

01:22

SITUACIJA NA SVETSKOM TERENU SE MENJA: Vojska Srbije mora da UHVATI KORAK General Janković: Na stazi smo neprekidnog OPREMANJA

(Espreso/Alo/Pink TV/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.