DA LI SE SEĆATE OVOG SRCEPARAJUĆEG CRTAĆA: Nikoga nije ostavio ravnodušnim (VIDEO)
Negde u zemlji snova, Foto: Printscreen/Youtbue/Srpskicrtaci

Nostalgija

DA LI SE SEĆATE OVOG SRCEPARAJUĆEG CRTAĆA: Nikoga nije ostavio ravnodušnim (VIDEO)

"Negde u zemlji snova" jedan je od onih crtaća koji svi pamtimo.

Objavljeno:

Legendarni crtać "Negde u zemlji snova" prvi put je prikazan pre skoro 90 godinaza vreme takozvane Velike depresije, perioda između Svetskih ratova poznatom po globalnom ekonomskom krahu, koji je počeo 1928. godine i trajao do 1939. godine. Kreator animiranog filma je Maks Fličer, koji je odgovoran za likove kao što su Mornar Popaj i Beti Bup.

Mnogi ga pamtimo po replici "Umočiću"

Radnja prati dvoje siromašne dece, koje dok idu da prikupljaju drva, razgledaju izloge i maštaju. Dok su gledali slatkiše u jednom od izloga, primetio ih je vlasnik i poželeo da ih počasti, ali oni su već otišli kući.

Tamo ih dočekuje majka koja ima samo stari, tvrdi hleb da im ponudi, a koji oni umaču u vodu gde izgovara reč: "Umočiću" kako bi usrećila razalošćenu majku. Odlaze na spavanje i odlaze u zemlju snova, gde im je sve dostupno, ni ne slutivši na iznenađenje koje ih čeka ujutru.

Poučan, screparajuć crtani koji svako mora da pogleda barem jednom, a koji uvek iznova budi nostalgiju kod onih koji ga već znaju.

Da li se sećate ovog crtanog filma?

Bonus video:

12:37

BILI SU SAMI I NAPUŠTENI OD SVIH: Nakon priloga na Kurir televiziji baka lavica koja brine o bolesnom unuku dobila pomoć

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.