NE IDITE NA PUT BEZ OVOG FORMULARA: Iz YUTE objasnili kada počinje PRIMENA ETIASA!
Pasoš, Foto: Profimedia/Espreso

Evropski sistem putnih informacija i odobrenja

NE IDITE NA PUT BEZ OVOG FORMULARA: Iz YUTE objasnili kada počinje PRIMENA ETIASA!

Koje nas prepreke čekaju ukoliko poželimo da odmorimo u nekoj od zemalja Evropske unije zbog najavljenog uvođenja sistema ETIAS, voditelji Pulsa Srbije Milica Marković i Miloš Anđelković pitali su Milana Lainovića iz Yute

Objavljeno:

Evropski sistem putnih informacija i odobrenja (ETIAS) primenjivaće se od 2025. godine kada će svi putnici bez pasoša zemalja Evropske unije morati da dobiju dozvolu za ulazak u zemlje EU ili zemlje Šengena.

ETIAS obuhvata elektronski sistem preko kog će se građani prijavljivati za putovanja najkasnije 96 sati pre polaska.

Koje nas prepreke čekaju ukoliko poželimo da odmorimo u nekoj od zemalja Evropske unije zbog najavljenog uvođenja sistema ETIAS, voditelji Pulsa Srbije Milica Marković i Miloš Anđelković pitali su Milana Lainovića iz Yute.

Milan Lainović
Milan Lainovićfoto: Kurir tv

- Cilj njihov je da imaju mogućnost da kontrolišu ulazak stranaca u svoje zemlje. To se radi najviše iz bezbednosnih razloga, nikakvih drugih. Vi možete da se prijavite, popunite i to važi tri godine. Nikakve neke drastične mere tu nemaju, košta sedam eura, vi to platite i to je to. Osim za zemlje EU, ovo pravilo postoji za još 40-ak država - objasnio je Lainović.

Bonus video:

01:55

PRE NEGO ŠTO KRENETE NA PUT U EU, SPREMITE 7 EVRA I OVAJ FORMULAR! Iz YUTE objasnio šta predviđa ETIAS i kad počinje primena

(Espreso/ Kurir, Milan Rašević/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.