REVOLUCIJA KREĆE IZ DONJE TRNAVE: Meštanke se vode sloganom - On da KUVA RUČAK, a ja da ODEM na AEROBIK! (FOTO)
Aerobik za komšinice, Foto: Printscreen/RTS

Supertrnavci

REVOLUCIJA KREĆE IZ DONJE TRNAVE: Meštanke se vode sloganom - On da KUVA RUČAK, a ja da ODEM na AEROBIK! (FOTO)

I po isteku projekta ovde planiraju da nastave sa „Aerobikom za komšinice" jer se rukovode izrekom „Srećna žena – srećna porodica"

Objavljeno:

U selu Donja Trnava kod Niša od nedavno se održavaju aerobik treninzi. Sve više žena iz tog kraja između mnogobrojnih obaveza rado nalazi vreme za to, pa je besplatan „Aerobik za komšinice“ u selu za kratko vreme postao pravi hit.

Svakodnevne poslove u kući, na imanju i oko dece Marija iz Donje Toponice dva do tri puta nedeljno stavlja na čekanje i sat vremena provodi na aerobik treningu u susednoj Donjoj Trnavi.

„Imam tri deteta koji imaju svoje obaveze sa školom i teško uklapam vreme da bih mogla u grad na vežbanje“, kaže Marija Kaličanin Stanković iz Donje Toponice.

Treninge ne propuštaju ni ostale dame iz Donje Trnave i susednih sela kojma je to prilika da malo vremena posvete samo sebi, svom zdravlju, kondiciji, raspoloženju i svemu što donosi redovno vežbanje.

„Znači jer sam se bavila sportom, pa napravila veliku pauzu, pa sad mi baš prija“, navodi Zorica Stojiljković iz Donje Trnave.

„Iz sela slabo imamo prevoz za grad pa nam previše znači jer se družimo“, napominje Emilija Kovačević iz Donje Trnave.

 Emilija Kovačević
Emilija Kovačevićfoto: Printscreen/RTS

Ideja se dopala i muževima.

„Znači, izađe neki bes iz nje i mnogo je bolje da to tamo bude nego u kući...Šala“, kaže Marijin suprug, Tomislav Stanković.

Deca su dobro došla, a kućni poslovi bar na kratko mogu da se zaborave.

„Imam devojčicu od dve godine. Znači mi, nemam brigu gde ću dete nego ga vodim sa sobom“, dodaje Miljana Stojiljković.

„Baš su zainteresovane, šalju mi poruke – kada će opet trening, šta treba. Nakon treninga druženje u kafiću“, kaže Nevena Ignjatović, fitnes trener.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Sve je počelo kada su Supertrnavci, kako sebe nazivaju, zavrnuli rukave, oslonili se delom i na projekte, pa zapuštene prostorije seoskog kluba adaptirali u aerobik salu. Jer, uz sve što su za kratko vreme pokrenuli u selu, nedostajao je sadržaj za žene.

„Nakon FK Sloga, časopisa Supertrnavac, besplatnih časova engleskog za decu, kafića koji smo sredili, sada imamo i Aerobik za komšinice“, naglašava Teodora Perić iz neformalne organizacije „Supertrnavci".

I po isteku projekta ovde planiraju da nastave sa „Aerobikom za komšinice" jer se rukovode izrekom „Srećna žena – srećna porodica". A damama se sve više dopada i slogan potekao iz njihovih redova „On da sprema ručak, a ja da odem na aerobik".

Bonus video:

01:46

OVO NIJE SAMO OBIČNO VEŽBANJE, OVO JE HRANA ZA DUŠU: Zavirite u srce Čengdua i kolevku Tai čija! Učinićete sebi višestruku korist

(Espreso/ RTS, Jelena Marinković/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.