ZBOG STRAŠNE BOLESTI MALI JAKOV GUBI OSNOVNE ŽIVOTNE FUNKCIJE: Hrabrom dečaku PREKO je POTREBNA i naša pomoć
Jakov Dučić, Foto: Fondacija Humanost bez granica

pomoć

ZBOG STRAŠNE BOLESTI MALI JAKOV GUBI OSNOVNE ŽIVOTNE FUNKCIJE: Hrabrom dečaku PREKO je POTREBNA i naša pomoć

Jakov boluje od SMA i hitno mu je potreban novac za lečenje

Objavljeno:

Jakov Dučić (2018) boluje od spinalne mišićne atrofije, tip2. Ovo je retka i progresivna neuromišićna bolest, koja se manifestuje postepenim gubitkom osnovnih životnih funkcija - disanje, gutanje, hodanje…

Jakov o trošku PFZO-a prima lek "Spinrazu", koja vidno zaustavlja progresiju ove bolesti.

Kako bi mogao i dalje da napreduje i samostalno diše, da se hrani i očuva do sada postignut nivo funkcionalnosti, kao što su samostalno sedenje, korišćenje ruku, puženje, stajanje i bočni hod uz pridržavanje za neke predmete, Jakovu su osim leka "Spinraze" potrebne: fizikalne, kvantne i hidro terapije, logopedski tretmani, nabavka medicinskih pomagala i aparata, ortopedskih pomagala, i servisiranje i popravka istih, dijagnostički i specijalistički pregledi, robotska neurorehabilitacija, kupovina lekova, vitamina, suplemenata, medicinskog potrošnog materijala. Potrebna su i sredstva za putne troškove i troškove smeštaja za lečenje izvan mesta boravišta.

Jakov Dučić
Jakov Dučićfoto: Fondacija Humanost bez granica

Jakov je vredan i mora svakodnevno da ide na razne terapije!

Porodica je iscrpela sva finansijska sredstva i nije u mogućnosti da finansira lečenje pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Jakovu u njegovoj borbi za lepšu budućnost tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, iz Srbije poslati SMS sa brojem 86 na 2407 a iz Bosne i Hercegovine pozvati broj 17086.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski, KM i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko platforme PayPal.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže. Cena poziva iz Mtel mreže iznosi 2KM.

Pomozimo Jakovu!

SMS Srbija: 86 na 2407

Poziv BiH: 17086 Dinarski račun: 160-487294-81

KM: 1610000299720020

Svrha doznake: 86

Devizni račun: 00-540-0002389.5

IBAN: RS35160005400002389595

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Online donacije: E-doniraj, PayPal

Bonus video:

03:44

KAŽU DA SU SIMPTOMI STRAŠNI, A BOLOVI KAO POROĐAJNI! Zašto terapija za ovu RETKU BOLEST još uvek NIJE DOSTUPNA U SRBIJI?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.