MILOŠ (6) JE NAMLAĐI DEDA MRAZ U SRBIJI: Na svom konju doneo paketiće drugarima iz vrtića, imao je i "Baba Mrazice"
Deda Mraz Miloš, Foto: RINA

HIT HITOVA

MILOŠ (6) JE NAMLAĐI DEDA MRAZ U SRBIJI: Na svom konju doneo paketiće drugarima iz vrtića, imao je i "Baba Mrazice"

Seoski vrtić u Gorobilju po mnogo čemu je neobičan

Objavljeno:

Požega - Najpoznatiji deda na svetu ovih dana ima pune ruke posla, pa obučen u svoj prepoznatljivi kostim i sa dugom belom bradom obilazi mališane i nosi poklone. Ipak decu u požeškom selu obišao je jedan jedinstveni Deda Mraz, najmlađi na svetu, koji nije došao na irvasima već na konju. Miloš Kuvekalović već je poznat u čitavoj Srbiji kao dečak koji obožava konje i ima svog Čarlija, a ove godine se sa ponosom ponovo našao u posebnoj ulozi i stigao u vrtić u selu Gorobilje.

- Ja sam i prošle godine svojim drugarima donosio poklone i paketiće i mi se uvek dogovorimo da to budem, a drugarice iz grupe da budu Deda mrazice koje meni pomažu da podelimo paketiće svoj deci u vrtiću - kaže za RINU najmladji Deda Mraz.

Deda Mraz
foto: RINA

Sada ja šest godina, ali Miloš je jahanje savladao već u četvrtoj godini uz pomoć svog dede Rada, zahvaljujući kome je i većina mališana koji pohadjaju vrtić u Gorobilju naučilo ovu plemenitu veštinu.

- Želeo sam da deca što više provode vremena u prirodi, da se ostave telefona i da nauče nešto više što će im kasnije zatrebati u životu, jednosstavno zdravo okruženje - kazao je Rade.

Seoski vrtić u Gorobilju po mnogo čemu je neobičan, a zajednički cilj vaspitača i roditelja da im deca umesto u virtuelnom svetu, odrastaju u prirodi i da osete prednosti života na selu.

1 / 5 Foto: RINA

- Mi smo naš vrtić nazvali jednostavno "vrtić u prirodi", jer mi puno vremena, gotovo ceo dan provedem ispred ustanove u zelenoj oazi - kazala je jedna od vaspitačica.

I upravo ovakvo odrastanje trasira put ovim mališanima, pa i najmladjem Deda Mrazu na svetu koji ima samo jednu želju.

- Ja želim da kada porastem budem veliki poljoprivrednik - bio je Miloš jasan.

Bonus video: DEDA MRAZ OD 116 GODINA IZ SUBOTICE VEĆ 30 GODINA RADUJE MALIŠANE! Deca nisu htela na zimovanje da ne bi propustila njegov dolazak

02:25

DEDA MRAZ OD 116 GODINA IZ SUBOTICE VEĆ 30 GODINA RADUJE MALIŠANE! Deca nisu htela na zimovanje da ne bi propustila njegov dolazak

(Espreso/RINA/Prenela: D.S,)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.