STIŽE NAM VELIKA PROMENA VREMENA: Temperatura će biti u PADU, a poznato i da li SNEG pasti u GRADOVIMA
Foto: Nenad Kostić

ZIMA

STIŽE NAM VELIKA PROMENA VREMENA: Temperatura će biti u PADU, a poznato i da li SNEG pasti u GRADOVIMA

Zahlađenje se očekuje od 8. januara i nakon toga došlo bi do daljeg pada temperature vazduha, a sneg se zasigurno očekuje u brdsko-planinskim predelima

Objavljeno:

Poslednji dan ove godine biće sunčan i topao, a maksimalna temperatura biće od 10 do 16°C, u Beogradu do 15°C. Novogodišnja noć biće vedra i veoma ugodna, ponegde u dolinama i kotlinama sa maglom. Temperatura će se kretati od 2°C na jugu do 10°C na severu Srbije, u Beogradu oko 8°C. Pred jutro na severu se očekuje naoblačenje, a na severu Vojvodine i kiša, a sve to biće uvod u promenljivo vreme koje je pred nama.

Iako se sledeće sedmice u više navrata očekuju prolazna naoblačenja sa kišom, ostaje natprosečno toplo. Maksimalna temperatura do narednog vikenda biće od 10 do 15°C. Kiša se očekuje u ponedeljak i u sredu, u utorak samo na jugu Srbije, a u petak ponovo u svim predelima Srbije. Snega može biti samo na najvišim planinama u sredu.

Prema trenutnim prognozama, sledeći vikend doneće uticaj snažnog ciklona iz Đenovskog zaliva, uz veoma jak jugoistočni vetar, u košavskom području i sa olujnim udarima.

Magla, Zima
foto: Nenad Kostić

Povremeno se očekuje i kiša. Ostaje i dalje natprosečno toplo, u subotu uz temperature iznad 10°C, a u nedelju već u manjem padu.

Potom će se ciklon odmakuniti na istok, pa sledi zahlađenje. Zahlađenje se očekuje od 8. januara i nakon toga došlo bi do daljeg pada temperature vazduha, a sneg se zasigurno očekuje u brdsko-planinskim predelima. Za sada još nije pouzdano da li će snega biti i u nižim predelima, ali s obzirom na to da se ujutro očekuje mraz, a tokom dana maksimalne temperature od 1 do 7°C, ukoliko bude uslova za padavine, onda bi snega i susnežice bilo i u nižim predelima Srbije.

Prosek maksimalne temperature za ovo doba godine je od 1 do 5°C, pa će one i u narednom periodu neretko biti za 10 stepeni više od proseka, da bi se u napomenuti prosek vratile nakon 8. januara.

Bonus video:

03:23

PROGNOZA ZA DECEMBAR U HAOSU, nećete znati kada dobro da se obučete! Meteorolog otkrio KOJIH DATUMA nam sledi PAKLENI PREOKRET

(Espresp/Telegraf/Đorđe Đurić/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.