ROĐENA I DRUGA BEBA IZ DONIRANIH JAJNIH ĆELIJA! Evo kad je na svet došla i KOG JE POLA
Beba, Foto: GoFundme

prelepa vest!

ROĐENA I DRUGA BEBA IZ DONIRANIH JAJNIH ĆELIJA! Evo kad je na svet došla i KOG JE POLA

Druga beba začeta uz pomoć doniranih jajnih ćelija rođena je u Srbiji

Objavljeno:

Druga beba začeta uz pomoć doniranih jajnih ćelija rođena je u Srbiji, saznaje Kurir.

- Mama se porodila pre dva dana u GAK "Narodni fornt" i na svet donela zdravu devojčicu, potvrdila je za Kurir Ana Jeremić, klinički embriolog i šef Kabineta za embriologiju GAK "Narodni front".

Ovo je druga devojčica rođena u našoj zemlji, koja je začeta doniranim reproduktivnim materijalom iz inostranstva i ujedno druga rođena u "Narodnom frontu" o trošku RFZO, odnosno države.

- Jajne ćelije stigle su iz Španije u februaru, postupak vantelesne oplodnje počeo je u martu, a trudnoća je potvrđena u aprilu. Kompletan postupak vantelesne oplodnje sa doniranim reproduktivnim materijalom, vođenje trudnoće i porođaj obavljeni na klinici GAK "Narodni front". I mama i beba su dobro - kaže Jeremićeva i dodaje da je ova žena godinama bezuspešno pokušavala da se ostvari kao majka.

Podsetimo, prva beba rođena iz doniranog reproduktivnog materijala na svet je došla polovinom decembra, kada se porodila žena od 37 godina, kojoj je to ujedno i bio prvi pokušaj vantelesne oplodnje jer je ona od samog početka bila kandidat za donaciju jajnih ćelija. Čekala je da država krene sa uvozom reproduktivnog materijala i odmah ušla u postupak vantelesne oplodnje.

Bonus video:

01:36

UBIJENA DESETOMESEČNA BEBA: Palestinci žele mir, ALI IMAJU DVA PROBLEMA! Vitorović analizira: Kako će izgledati nastavak rata?

(Espreso/Kurir/Jelena S.Spasić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.