KO JE VELJKO KOTLAJA KOJI JE ODUŠEVIO SRBIJU U POTERI? Niko ne zna ovu jednu stvar koju je želeo da URADI
Veljko Kotlaja, Foto: Printscreen/RTS

mladić velikog srca

KO JE VELJKO KOTLAJA KOJI JE ODUŠEVIO SRBIJU U POTERI? Niko ne zna ovu jednu stvar koju je želeo da URADI

Veljko Kotlaja bio je na korak od odustane od kviza

Objavljeno:

Rođeni Pribojac, Veljko Kotlaja (22), u poslednjem izdanju kviza "Potera" osvojio je 1.500.000 dinara, a svoj deo osvojene sume opredelio je za lečenje malog Todora iz Niša, pa o njegovom potezu ovih dana priča cela Srbija.

Gledaoce kviza "Potera" u ponedeljak uveče oduševio je mladić iz Priboja, skromnog i vedrog duha, koji je svojom spontanošću osvojio gledaoce ovog kviza i probudio veru u ljude.

U razgovoru za Telegraf otkrio nam je iskustvo stečeno u "Poteri" i zanimljive scene i detalje sa snimanja kviza.

Prvo što je Veljko izdvojio je činjenica da nije kvizaš, i kako u šali kaže, ovim uspešnim nastupom otišao je u "kvizašku penziju".

- Nisam iz sveta kvizova, inače slabo pratim emisije tog tipa, a sam motiv koji me je privukao da se prijavim u "Poteru" jeste sadržaj kviza, u kome su pitanja samo iz opšte kulture. - počinje priču Veljko.

Epizoda koja je emitovana pre nekoliko dana, otkriva nam, snimana je kao poslednja u sezoni, letos, krajem jula, baš kada je imao najvećih zdrastvenih problema u poslednjih nekoliko godina, pa je čak bio i blizu odluke da odustane!

Takmičar
foto: Printscreen/RTS

Vagao sa odlukom da li da odustanem ili ne, ali sam ipak otišao. A pred sam početak snimanja ispostavilo se da nema odgovarajuće odeće za snimanje! Otišao sam do prve prodavnice polovne odeće da kupim odelo, a kada sam se vratio snimanje je malo kasnilo, pa su mi u žurbi rekli i da sam im najgori takmičar. Ipak, svi u studiju, a pogotovu Jovan Memedović, davali su mi veliku podršku tokom snimanja i bili srećni zbog pobede. - prepričava nam kroz osmeh šta se zbivalo iza kamera.

U prvoj igri odgovorivši na četiri pitanja zaradio je 60.000 dinara, a zatim u drugom delu igre, kada je tragač ponudio nižu i višu cifru, Veljko se odlučio na višu, a kako je tada u šali objasnio voditelju, odlučio je, jer će najverovatnije ispasti iz kviza, pa da bi imao veći razlog.

Kaže da je i pre snimanja imao cilj, da ako dođe do druge igre, obavezno ide na višu cifru.

- I tada sam bio rešen da, ako to na kraju uspem da odbranim i osvojim, taj novac doniram za lečenje deteta kome je pomoć najneophodnija, na kraju je tako i bilo. - dodaje naš sagovornik.

Spisak za prikupljanje novca za lečenje dece je pronašao na sajtu "Budi human", gde je tada i zaključio da je novac u tom trenutku najpotrebniji dvogodišnjem Todoru Stojanoviću iz Niša, pa je kasnije na račun za njegovo lečenje i uplatio svoj deo osvojene sume novca.

Ko je Veljko Kotlaja?

Mladić o kome se ovih par dana priča u Srbiji je student Filozofskog fakulteta iz Priboja, koji trenutno živi u Beogradu i uspešno završava četvrtu godinu studija. Ne koristi društvene mreže, a svoju budućnost vidi u akademskom istraživanju istorije.

Kako je istakao, neće nastaviti kvizaškim koracima, već će ovo prvo ozbiljnije pojavljivanje javno u kvizu završiti ovim nastupom u "Poteri", u koje se i prijavio iz šale i radoznosti.

Njegova fotografija iz kviza sa postom podrške i divljenja kruži društvenim mrežama, pa je ovaj primer kao spoj znanja i humanosti, a na ovog momka pored građana Priboja, ponosan je i ostatak Srbije.

Bonus video:

26:30

KVIZ MOZAIK 21.09.2021.

(Espreso/Telegraf.rs/B.I.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.