POČELA IZGRADNJA BIO4 KAMPUSA: Novi naučni grad koji će promeniti naše živote
Usijanje, Foto: Promo

USIJANJE

POČELA IZGRADNJA BIO4 KAMPUSA: Novi naučni grad koji će promeniti naše živote

Izgradnja BIO4 Kampusa, kao jedinstvenog multidisciplinarnog projekta, koji će omogućiti Beogradu da postane jedan od priznatih i prepoznatih bioekonomskih centara u Evropi

Objavljeno:

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija streme ka stvaranju podsticajnog ekosistema za naučni razvoj i inovacije. U protekloj deceniji, bez obzira na teže uslove u odnosu na Zapadnu Evropu u kojima naučnici u Srbiji rade, ostvaren je značajan pomak u nauci, vidljiv u rezultatima. Porast broja žena u nauci, više magistara i doktora nauka, povećan broj naučnih istraživanja, multidisciplinarnih projekata predstavljaju najvažnije segmente razvoja nauka u Srbiji.

Izgradnja BIO4 Kampusa, kao jedinstvenog multidisciplinarnog projekta, koji će omogućiti Beogradu da postane jedan od priznatih i prepoznatih bioekonomskih centara u Evropi. BIO4 označava biomedicinu, bioinformatiku, biotehnologiju i biodiverzitet, prostiraće se na oko 20 hektara površine, okupiće institucije s bogatom naučnom tradicijom - sedam fakulteta Univerziteta u Beogradu, devet naučnih instituta, kao i ekstenziju Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Svečanosti povodom izdavanja građevinske dozvole za BIO4 Kampus, na kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović održaće se danas u 18h, nakon čega će ministarka Begović sa saradnicima biti gost “Usijanja” na Kurir televiziji od 19:55.

Jelena Begović ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

prof.dr Ljubiša Stanisavljević dekan Biološkog fakulteta

prof.dr Saša Radosavljević direktor Instituta za medicinska istraživanja

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.