OGLASIO SE MUP NAKON PROTESTA: "Policija nikog nije napala"
Ivica Ivković, Foto: screenshot Video Plus

NAKON PROTESTA

OGLASIO SE MUP NAKON PROTESTA: "Policija nikog nije napala"

On dodaje da je na zahtev MUP-a uoči izbora održan sastanak sa koalicijom Srbija protiv nasilja

Objavljeno:

- Juče oko 18 sati došlo je do nenajavljenog okupljanja građana. Bilo ih je oko 2.400 ljudi. Okupljena lica su satima su policajce gađali palicama. Tri sata su trpeli nasilje. Osam policajaca je povređeno- javnosti se obratio načelnik Uprave policije Ivica Ivković.

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković izjavio je danas da su tokom noćašnjih incidenata i pokušaja nasilnog ulaska izgrednika u prostorije Skupštine Grada pripadnici MUP-a procesuirali 38 lica i napomenuo da se nastavlja sa prikupljanjem dokaza, te da će taj broj tokom dana sigurno biti veći. On je istakao da je su pripadnici MUP-a bili krajnje suzdržani i da su napad trpeli puna tri sata.

"Već tokom samog javnog okupljanja više političkih predstavnika navedene koalicije se obratilo prisutnima, a iz tih govora smo svi mogli da naslutimo i predvidimo dalji razvoj situacije. Oko 18.50 sati deo lica koji je bio okupljen ispred Republičke izborne komisije krenuo je ka platou ispred Skupštine Grada Beograda. Tom prilikom, oko 18.55 su pokušali nasilno da uđu u objekat, u čemu su sprečeni od pripadnika MUP-a", rekao je Ivković.

On dodaje da je na zahtev MUP-a uoči izbora održan sastanak sa koalicijom Srbija protiv nasilja, kada su oni apsolutno negirali da može doći do bilo kakvog nasilja i dali garancije da toga neće biti. Ivković je rekao da je očigledno da je upliv stranih službi uzeo maha, ali je istakao da MUP ima snage da se odupre tome.

Bonus video:

00:08

Scena haosa ispred skupštine

(Espreso/ Kurir.rs/ Snežana Đurić Pijevac / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.