ČUDESAN MEDICINSKI SLUČAJ U NIŠU: Siniša je sina prvi put video 3 meseca po rođenju!
Foto: Niškevesti/JelenaĆosin

divno čudo!

ČUDESAN MEDICINSKI SLUČAJ U NIŠU: Siniša je sina prvi put video 3 meseca po rođenju!

Procenjuje se da u Srbiji ima 12.000 slepih i teže slabovidih osoba, a kako objašnjavaju stručnjaci, čest uzrok gubitka vida jesu i dijabetes i glaukom
Objavljeno:

Kada je pre dve godine zbog krvarenja u oku i visokog krvnog pritiska izgubio vid, najpre na desnom, a zatim i na levom oku, Siniša Jovanović iz Gnjilana nije ni sanjao da će jednog dana ponovo moći da čita, vozi automobil ili ugleda svog malenog sina Stefana, pišu Niškevesti.

Nakon što su mu lekari na Kosovu davali samo najgore prognoze, bio je, kaže, na korak da odustane od borbe sa invaliditetom koji ga je zadesio. Međutim, kada je pre sedam meseci dobio sina, želja da ga vidi kako raste ulila mu je snagu i povratila želju za borbom i tada je rešio da potraži pomoć stručnjaka van Kosova.

„Čuo sam za nekog mladog oftalmologa iz Niša i rešio da dođem na pregled. On je odmah zakazao operaciju. Toga dana mi je obećao da ću dan nakon operacije moći da vidim dete i tako je i bilo. Kada sam dan nakon operacije sklonio zavoj sa levog oka, video sam svog sina. Bio je baš onakav kakvim sam ga mesecima zamišljao u svom mraku“, priča Jovanović.

Iako je za desno oko bilo prekasno da se bilo šta uradi, na levom oku lekar je uspeo da mu povrati čak 90 posto vida, što mu je omogućilo da ponovo funkcioniše gotovo potpuno normalno i da, što je najvažnije, može da gleda svog sina kako pravi prve korake.

U ovom slučaju, Jovanović nije sam. Procenjuje se da u Srbiji ima 12.000 slepih i teže slabovidih osoba, a kako objašnjavaju stručnjaci, čest uzrok gubitka vida jesu i dijabetes i glaukom.

Ostatak teksta proćitajte na Niškevesti.rs

(Espreso.co.rs / Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.