NA OVU PORUKU NE ODGOVARAJTE NI POD TAČKOM RAZNO! Mnogi Srbi su naseli na ovu PREVARU, ako kliknete na LINK...
Telefon, Foto: Profimedia

srbi na meti prevaranta

NA OVU PORUKU NE ODGOVARAJTE NI POD TAČKOM RAZNO! Mnogi Srbi su naseli na ovu PREVARU, ako kliknete na LINK...

Mnogi su naseli na ovu internet prevaru jer su već očekivali pošiljku i nije im ništa bilo sumnjivo

Objavljeno:

Prevare preko interneta su gotovo postale deo svakodnevice, pa su građani stalno na meti novih lažnih dojava. Tako su građani Srbije dobijali lažne poruke iz Pošte sa obaveštenjem da im paket ne može biti isporučem zbog nepotpunih podata o adresu koju je neophodno da upišu klikom na određeni link.

Kako navode prevareni građani, kada uđete na taj link, morate da popunite svoje informacije i tada vam traže simboličnu naknadu kako bi paket bio dostavljen – 32 dinara. Ukoliko unosete podatke sa svoje kartice, skinuće vam sva novčana sredstva koja imate na računu.

Mnogi su naseli na ovu internet prevaru jer su već očekivali pošiljku i nije im ništa bilo sumnjivo. Kada se klikne na pomenuti link, pojavi se stranica slična zvaničnoj stranici Pošte, što dodatno doprinosi prevari.

Ukoliko ste iz nekog razloga kliknuli na opasan link, jedini način da se situacija reši jeste da odmah obavestite banku kako bi blokirali karticu i sprečili skidanje sredstava sa računa.

Ova prevera je naročito uspešna jer je sezona nvogodišnjih i božićnih praznika i ljudi mahom naručuju poklone i druge stvari jer su aktuelni popusti kao i razna praznična darivanja. Upravo zato se savetuje oprez.

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

(Espreso/ Blic/ Nada Matić/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.