MARKO SE BORI SA PUSTINJOM DA BI POMOGAO MALOM MAKSIMU: "Pretrčao sam više od HILJADU KILOMETARA, ali izdržaću"
Marko Nikolić, Foto: Privatna arhiva

heroj iz vranja

MARKO SE BORI SA PUSTINJOM DA BI POMOGAO MALOM MAKSIMU: "Pretrčao sam više od HILJADU KILOMETARA, ali izdržaću"

Marko Nikolić iz Vranja odlučio je da pretrči 1.600 kilometara pustinje u Maroku i time pomogne Maksimu Milenkoviću

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja koji je oduševio Srbiju svojom željom da "Maratonom za život" pomogne obolelom dečaku Maksimu Milenkoviću, približava se polako svom cilju. On je za dvadeset i dva dana uspeo da pretrči više od hiljadu kilometara pustinje! Ostalo mu je još 400 kilometara, ali on jasno poručuje "da će izdržati do kraja".

Naime, Marko je odlučio da pretrči 1.600 kilometara kroz pustinju u Maroku i time pomogne malenom Maksimu iz Niša u sakupljanju 80 hiljada evra za njegovo lečenje. Ono što je takođe lepa vest jeste i ta što je do sada sakupljeno više od 50 hiljada evra pomoći.

"Kada su momci koji me prate biciklama završili u bolnici na infuziji bio sam primoran da kupim kolica i da nastavim da trčim sa kolicima nekoliko dana. Pre par dana me je uhvatila i peščana oluja. Dva dana sam se probijao kroz peščanu oluju i bukvalno sam gutao pesak. Bilo je kao u horor filmovima (smeh). U jednom trenutku sam seo dole i sklupčao sam se, misleći proćiće, ali oluja nije prolazila. Ustao sam i shvatio da moram da nastavim dalje.", objašnjava za portal Espreso Marko Nikolić.

Marko Nikolić
foto: Privatna arhiva

Kako kaže, glavnu motivaciju mu daje to što je iz dana u dan sve više novca na računu za malog Maksima Milenkovića, a na današnji dan sakupljeno je 50 hiljada evra! Ali on ne odustaje, iako je pretrčao više od hiljadu kilometara, 400 kilometara je i dalje pred njim.

Marko Nikolić
foto: Privatna arhiva

"Peščana oluja me je u potpunosti "iskidala", ali moraću da izdržim do kraja. Hvala Bogu vreme se poboljšalo zadnjih par dana. Moramo da sakupimo novac za malog Maksima. Od početka moje akcije "Maratonom za život" sakupili smo preko 50 hiljada evra i ostaje još manje od 30 hiljada evra da se sakupi. Ostaje mi još 400 kilometara do kraja. Poslednja destinacija je grad Marakeš.", priča Marko.

Marko Nikolić
foto: Privatna arhiva

Podsetimo, prošle nedelje tokom misije je Marko ostao u potpunosti sam, kada je pozlilo biciklistima koji su ga svo vreme pratili i snimali. Zbog toga su završili na infuziji, dok je Marko bio primoran da kupi kolica i tako nastavi svoje trčanje.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

"Dušanu je pozlilo pre nedelju dana i zbog toga je morao da primi infuziju. Uprkos tome, ja i Perović smo nastavili sa našom misijom narednih dva dana bez Dušana. Perović je preuzeo deo Dušanove opreme i stavio je na svoju biciklu. Ali, ubrzo je i Peroviću pozlilo... tako da sam ostao potpuno sam bez mojih pomoćnika biciklista. Primoran sam da kupim kolica i da trčim uz pomoć njih. Marko i Dušan su još uvek loše i za sada ne mogu da nastave sa mnom", ispričao nam je tada Marko.

Maksim Milenković još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Naše malo Maksimu znači sve!

Pomozimo Maksimu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 61 i pošaljimo SMS na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001495942-25

Uplatom na devizni račun: 160-6000001495995-60 IBAN: RS35160600000149599560 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Preko fondacije Pokreni život, Maksimu možete pomoći slanjem SMS poruke 61 na 3800.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.