OPLJAČKALA SRBE PA NAORUŽAVALA HRVATE: Otkrivena nova šema ozloglašene Dafine (FOTO)
Foto: Newsweek

NEPOZNATI DETALJI

OPLJAČKALA SRBE PA NAORUŽAVALA HRVATE: Otkrivena nova šema ozloglašene Dafine (FOTO)

Dafinu Milanović, vlasnicu piramidalne Dafiment banke u Srbiji i Republici Srpskoj, početkom 90-tih zvali su "srpska majka", a nova saznanja govore da je navodno imala snažne i poverljive odnose s Hrvatima, predsednikom Franjom Tuđmanom i njegovim generalom Vladimirom Zagorecom
Objavljeno:

Beogradski profesor Kostadin Pušara, stručnjak za finansije i bankarske poslove, koga je država Srbija početkom 90-tih angažovala za kontrolora poslovanja Dafiment banke, ustanovio je u to vreme da je Dafina Milanović u Beču navodno isporučila u kešu 50 miliona dojč maraka hrvatskom generalu Vladimiru Zagorecu i njegovoj firmi "RH Alan", koja se bavila isključivo trgovinom, naoružanjem i vojnom opremom i koja je između ostalog učestvovala u nabavci sistema S-300, piše magazin Eskpres.

Pomenuti hrvatski dvojac i Drago Milanović, Dafinin suprug, u Beču su u to vreme imasli zajednički tajni račun na koji je Drago uplatio 300 miliona dolara.

Profesor Pušara objašnjava da je u svojoj istrazi došao do nepobitnih dokaza kako je došlo do poslovnog aranžmana hrvatskog generala i Dafine Milanović.

foto: Profimedia

"Dafina više nije bezbedna u Srbiji, mnogima je ostala dužna, a mnogi koji su se obogatili uz Dafiment banku želeli su da zametnu tragove svog bogatstva. Dafina je našla "zaštitu" kod Tuđmana i njegovog generala Zagoreca. U stvari, postignut je dogovor - ona je njima dala novac za naoružanje, a oni su njoj obećali placeve u Beču za gradnju stanova i poslovnog prostora. Rezultat tog dila je bio taj što su se Hrvati naoružali koristeći opljačkani srpski novac, a svi Dafinini najbliži saradnici, njih petnaestak, uključujući i njenog supruga, ubijeni su, to je moj nepobitan zaključak", priča Pušara i u nastavku objašnjava da je o svemu prvo obavestio narodnu banku, jer ga je ona akreditovala.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.