SRBI SU KOLEKTIVNE UBICE: Sramnom izjavom francuski voditelj uvredio je sve nas, društvene mreže se usijale!
Foto: Printscreen

preterao!

SRBI SU KOLEKTIVNE UBICE: Sramnom izjavom francuski voditelj uvredio je sve nas, društvene mreže se usijale!

Srbi su pokrenuli i slanje protestnog pisma radio stanici sa koje su izrečene ove uvrede...
Objavljeno:

Gijom Meris, voditelj jedne francuske radio stanice iznerviran, činjenicom da Marin le Pen na svojim predizbornim skupovima ne dozvoljava da se unose zastave stranih zemalja, s izuzetkom srpske, krenuo je tiradu o genocidnim Srbima, navodi književnik i bloger Aleksandar Lambros, koji je pratioce na Fejsbuku pozvao na reagovanje i slanje što više protestnih mejlova na adresu ove radio stanice, piše Informer.rs.

"U jednom trenutku kaže - "Je vous rappelle que parler avec les Serbes fait chuter votre esperance de vie de 15 minutes" (Podsećam vas da razgovor sa Srbima smanjuje vaš očekivani životni vek na 15 minuta). Dakle, Srbi su, kolektivno, ubice.

A ja vas podsećam da ovako nešto, ili čak tri puta manje strašno, ne bi smeo nikad da izjavi recimo za Arape koji Francuze ubijaju sada bezmalo svakodnevno na ulici kao glinene golubove. I koji čine manje od 10% ukupne populacije ali 80% zatvorenika po francuskim zatvorima (službene, a ne odokativne procene). Ulaze im čak i u crkvu da im kolju sveštenike.

Novinar bi odmah dobio specijalnu zaštitu policije, a u Sen Deniju i ostalim pariskim kvartovima bi verovatno izbili masovni protesti mladih muslimana koji bi palili i rušili sve pred sobom, a oglasila bi se i bezbrojna udruženja za borbu protiv rasizma i islamofobije.Takođe, ovo ne bi nikada smeo da izjavi ni za crnce. A verovatno ni za bilo koju drugu etničku grupu, sem možda za Ruse.

Budući da je meta napada Marin, a Srbi su tu ispali kolaterala kao uvek, za pretpostaviti je da je novinar "progresiv". To su ljudi koji se bore protiv ksenofobije i rasizma uspevajući da pri tom ostanu fašisti do srži.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.