VARLJIV POČETAK NEDELJE, SPREMITE SE NA MINUS, ALI I NA SUNCE: Evo gde će biti NAJTOPLIJE tokom dana
Sunčano vreme u Beogradu, Foto: Beta/Dragan Gojić

vreme u srbiji

VARLJIV POČETAK NEDELJE, SPREMITE SE NA MINUS, ALI I NA SUNCE: Evo gde će biti NAJTOPLIJE tokom dana

Detaljna vremenska prognoza za Srbiju 18. decembra 2023.

Objavljeno:

U Srbiji će danas ujutro biti slab, lokalno i umeren mraz, a u Vojvodini, po kotlinama i rečnim dolinama magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne, dok će u toku dana biti pretežno sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće uglavnom slab promenljiv vetar, na istoku umeren i jak zapadni. Najniža temperatura će se kretati od minus šest stepeni do jedan stepen Celzijusa, u Negotinskoj Krajini oko četiri stepena, a najviša od šest do 14.

U Beogradu će ujutro biti slab mraz, u nižim delovima grada i kratkotrajna magla. U toku dana će biti pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab promenljiv vetar. Najniža temperatura će se kretati od minus tri stepena do jedan stepen Celzijusa, najviša oko 11 stepeni.

Hladno vreme u Beogradu
Hladno vreme u Beogradufoto: Beta

U Srbiji će u utorak i sredu u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i relativno toplo uz lokalnu pojavu jutarnje magle. U četvrtak će biti umereno naoblačenje, ali će se zadržati suvo.

U četvrtak uveče na severu, a tokom noći i u petak u ostalim krajevima očekuje se jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Zatim će biti umereno do potpuno oblačno uz pad temperature, u subotu ponegde sa slabim mešovitim padavinama, koje će se intenzivirati drugog dana vikenda. Početkom sledeće sedmice sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 18. decembar 2023

Očekivane biometeorološke prilike izazivaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Astmatičarima i srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Kod meteoropata će biti najizraženiji glavobolјa i poremećaj sna.

Bonus video:

03:30

ZAR OPET?! SKIDAJTE JAKNE, STIŽE NAM TOPLO VREME! Meteorolog Todorović šokirao prognozom za decembar: EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.