VARLJIV DAN PRED NAMA DANAS: Ujutru MRAZ I MAGLA, a tokom dana očekujte OVAKVO VREME
Sunčano vreme, Foto: Nenad Kostić

vreme u srbiji

VARLJIV DAN PRED NAMA DANAS: Ujutru MRAZ I MAGLA, a tokom dana očekujte OVAKVO VREME

Danas jutro sa mrazom i maglom, zatim sunčano i hladno vreme

Objavljeno:

Početkom današnjeg dana očekuje se slab mraz, a po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama niska oblačnost i magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Sredinom dana i posle podne očekuje se pretežno sunčano vreme. Duvaće slab, u većini krajeva zapadni i jugozapadni vetar, u južnim predelima slab severni, a u Timočkoj Krajini umeren, povremeno i jak zapadni.

Najniža temperatura od minus pet do nula stepeni celzijusovih najviša od četiri do devet stepeni, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle biće hladnije. Uveče i tokom noći po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama ponovo niska oblačnost i formiranje magle.U Beogradu sutra ujutru slab mraz i magla. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab, zapadni i jugozapadni.

Magla u Beogradu
Magla u Beogradufoto: Espreso

Najniža temperatura od minus dva do nula stepeni celzijusovih, a najviša oko sedam stepeni. Tokom noći ponovo niska oblačnost i formiranje magle.

Početkom sledeće sedmice ujutru mestimično slab mraz, niska oblačnost i magla, koja će se po nizijama, pojedinim kotlinama i rečnim dolinama zadržati veći deo dana.

U ostalim predelima sa sunčanim intervalima i toplije uz porast dnevnih temperatura koje će se kretati između osam i 13. stepeni.

Novo naoblačenje sa manjim padom temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, koje će u četvrtak na jugozapadu i jugu, a za vikend uglavnom na severu usloviti slabu kišu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za nedelju

Na većinu hronično obolelih biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj. Osobama sa kardiovaskularnim tegobama se i dalje savetuje izvestan oprez.

Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja i razdražljivost.

Bonus video:

03:30

ZAR OPET?! SKIDAJTE JAKNE, STIŽE NAM TOPLO VREME! Meteorolog Todorović šokirao prognozom za decembar: EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.