UPALJENA DVA METEO ALARMA U SRBIJI! Prognozirane OPASNE vremenske pojave, RHMZ upozorio građane
Sneg, Foto: Nenad Kostić

vremenska prognoza

UPALJENA DVA METEO ALARMA U SRBIJI! Prognozirane OPASNE vremenske pojave, RHMZ upozorio građane

RHMZ je objavio najavu koja se odnosi na padavine

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je najavu koja se odnosi na padavine u pojedinim delovima Srbije, a koja će biti na snazi do 8 časova u subotu ujutru.

"Na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije u brdsko-planinskim predelima povremeno sneg, u nižim predelima slaba kiša koja će tokom noći sa padom temperature ponegde preći u sneg pa se očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Trenutno su na snazi dva meteoalarma, žuti i narandžasti. Žuti meteoalarm je upaljen u jugozapadnoj Srbiji zbog snega, odnosno leda. "Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objavljeno je.

Sneg
Snegfoto: Wolfgang Maria Weber / imago stock&people / Profimedia

Narandžasti meteoalarm je upaljen u istočnoj, jugoistočnoj Srbiji i Kosovu i Metohiji takođe zbog snega, odnosno leda. "Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Bonus video:

02:03

PRVI SNEG PAO, A MI NEMAMO 5 DANA STRUJE! Meštani opštine Ivanjica ogorčeni nakon snežne katastrofe: BRUKA, ALI MORAŠ DA TRPIŠ

(Espreso/ MONDO/I.V/Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.