PREMINUO JORDAN RISTIĆ: Poznat datum i vreme sahrane
Foto: Profimedia

saopšteno je

PREMINUO JORDAN RISTIĆ: Poznat datum i vreme sahrane

Jordan Ristić će biti sahranjen 15. decembra na Novom groblju u Beogradu u 14.30 časova.

Objavljeno:

Istaknuti kulturni radnik, književnik i publicista na KiM Jordan Ristić, preminuo je juče u 82. godini u Beogradu, preneli su mediji.

Jordan Ristić je rođen 1942. godine u Slovinju kod Lipljana. Osnovnu školu završio u rodnom selu i Donjoj Gušterici, srednju u Prištini.

Srpskohrvatski jezik i južnoslovenske književnosti diplomirao na Filološkom fakultetu u Prištini, magistrirao na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Radio je kao profesor srpskog jezika i književnosti, bio direktor izdavačke kuće „Panorama" (1983–1997) i Narodne i univerzitetske biblioteke "Ivo Andrić" u Prištini (1997–2007). Nakon sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine živeo u Beogradu.

Objavio je knjige: Putopisna proza Grigorija Božovića (1994), Iz kosovske tragične zbilje (2015), Kosovske i druge teme (2017) i Kosovski duh (2021).

Priredio je Sabrana dela Grigorija Božovića u dva toma koja je objavio Zavod za udžbenike iz Beograda (2016), a koja su nagrađena za izdavački poduhvat godine na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

U književnoj periodici i naučnim zbornicima objavio mnoštvo članaka iz kulturne i književne istorije. Bio je član Udruženja književnika Srbije, potredsednik Udruženja izdavača i knjižara Jugoslavije, član žirija za Vukovu nagradu, i nagradu "Meša Selimović".

Jordan Ristić će biti sahranjen 15. decembra na Novom groblju u Beogradu u 14.30 časova.

Bonus video: Sahrana Jelene Čvorović Paunović

00:23

Sahrana Jelene Čvorović Paunović

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.