URADI NEŠTO DRASTIČNO DA SMEĆE POSTANE FANTASTIČNO Evo koje su škole nagrađene
Foto: Promo

društveno-odgovorna akcija

URADI NEŠTO DRASTIČNO DA SMEĆE POSTANE FANTASTIČNO Evo koje su škole nagrađene

U prethodna tri meseca, od đaka četvrtih razreda osnovnih škola u Srbiji traženo je da naprave konstrukcije od otpada

Objavljeno:

Francusko-srpska privredna komora CCIFS organizovala je juče dodelu nagrada i završni događaj velike društveno-odgovorne akcije „Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično“ koja je realizovana drugu godinu zaredom u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije.

U prethodna tri meseca, od đaka četvrtih razreda osnovnih škola u Srbiji traženo je da naprave konstrukcije od otpada. Odziv škola bio je izuzetan i na adresu CCIFS pristiglo je 100 kandidatura škola iz najrazličitijih krajeva Srbije. Nakon glasanja stručnog žirija kao i šire javnosti, gde je pristiglo više od 12.000 glasova, obabrano je 10 škola čiji su radovi najbolje ocenjeni i kojima su na jučerašnjem događaju uručene nagrade koje su dodelila preduzeća, članice Francusko-srpske privredne komore.

Promo
foto: Promo

Zvanicama se najpre obratio Dragan Stokić, predsednik Francusko-srpske privredne komore, koji je istakao da: „ovom inicijativom, na koju smo veoma ponosni, želimo đacima da podignemo svest i podstaknemo ih na razmišljanje o održivom razvoju i zaštiti životne sredine jer smatramo da je obrazovanje dece od najranijeg uzrasta ključno kada su u pitanju ovako važne teme“. Učesnicima se obratila i ministarka prosvete, prof dr. Slavica Đukić Dejanović, koja je čestitala predstavnicima nagrađenih škola pohvalivši izuzetan trud đaka i zahvalila se CCIFS na realizaciji ove važne akcije koju će ministarstvo prosvete nastaviti da podržava.

Nakon uvodnih obraćanja, deset preduzeća članica CCIFS uručilo je vredne nagrade odabranim školama.

Promo
foto: Promo

Novčane nagrade u iznosu od 3.000, 2.000 i 1.000 evra koje su dodelile kompanije CMA CGM, Belgrade Airport i Saint Gobain respektivno, otišle su u ruke osnovnih škola Laza Lazarević iz Šapca, Šamu Mihalj iz Bečeja i Dragi Makić iz Bošnjana. Dve novčane nagrade od po 120.000 rsd za kupovinu školske opreme dodelile su kompanije L’Oreal i OTP banka, i to školama Branko Radičević iz Smedereva i OŠ Krađorđe iz Gornjeg Matejevca. Vaučer kompanije Decathlon za sportsku opremu u vrednosti od 1.000 evra dobila je škola Miroslav Antić iz Čonoplje. Edukativnim đačkim izletom kompanija Veolia nagradila je školu Nestor Žučni iz Lalića, dok je MPC Properties školi Petar Petrović Njegoš iz Vrbasa poklonio za svakog đaka koji je učestvovao u izradi konkstrukcije, a bilo ih je ukupno 41, vaučer u iznosu od 3.000 rsd za kupovinu sportske opreme. Za četvrtake iz osnovne škole Ivo Andrić iz Beograda biće organizovana Pekarska radionica od strane kompanije Lesaffre, dok će Kulinarska radionica sa glavnim šefom kuhinje hotela Hyatt Regency u Beogradu biti organizovana za đake OŠ Knez Lazar iz Lazarevca. Izložba fotografija finalista (22 škole), biće otvorena za posetioce do 31. decembra ove godine. Radovi su izloženi u prizemlju TC Ušće.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.