"PREGLEDAĆE SE I ŠKOLA I PROSTOR OKO ŠKOLE": Ministarka o DETALJIMA NOVOG PROTOKOLA u slučaju DOJAVE o BOMBI
Slavica Đukić Dejanović, Foto: Zorana Jevtić

novi protokol

"PREGLEDAĆE SE I ŠKOLA I PROSTOR OKO ŠKOLE": Ministarka o DETALJIMA NOVOG PROTOKOLA u slučaju DOJAVE o BOMBI

Ministarka je navela da Ministarstvo prosvete otkada je počelo lažno prijavljivanje bombi, daje uputstva direktorima škola koji formiraju određene timove

Objavljeno:

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da zbog dojava o postavljenim bombama u beogradskim školama resorno ministarstvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova već dva dana rade na usaglašavanju protokola o postupanju škola, kao i da je sugestija da se detaljno pregledaju škole i svi prostori oko njih pre početka i po završetku časova.

Ona je novinarima u Beogradu rekla da su premijerka i njen kabinet okupili predstavnike dva ministarstva koji već dva dana rade na usaglašavanju protokola o detaljima koji će biti dostupni i direktorima škola i ostalim timovima.

"Jedna od naših sugestija koja će svakako ući u naš protokol je da se detaljno pregledaju i škole i svi prostori oko škola i po završetku i pre početka škole. Do sutra ćemo imati detalje ovog protokola", rekla je ona.

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanovićfoto: Zorana Jevtić

Dodala je da Ministarstvo prosvete otkada je počelo lažno prijavljivanje bombi, daje uputstva direktorima škola koji formiraju određene timove.

"Lažne dojave o postavljenim bombama su sa tendencijom da izazovu opštu pometnju, kolektivni strah. Da deca, nastavnici, učitelji, vaspitači i roditelji kontinuirano misle o bezbednosti", rekla je ona.

Bonus video:

01:27

AKO SE NE REGULIŠE JEDNA STVAR, STRANE SLUŽBE ĆE U SRBIJI MOĆI DA RADE ŠTA HOĆE! Stručnjak za bezbednost o problemu lažnih dojava

(Espreso / Blic, Jovana Jovanović Kulaš)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.