VETERINARU KOJI JE HTEO DA UBIJE ZDRAVOG PSA PRETI 3 GODIINE ROBIJE: Spašen nekoliko trenutaka pre uspavljivanja
Foto: Kurir TV

STRAŠNO

VETERINARU KOJI JE HTEO DA UBIJE ZDRAVOG PSA PRETI 3 GODIINE ROBIJE: Spašen nekoliko trenutaka pre uspavljivanja

Pas koji je izbegao strašnu sudbinu sada je kod nje, čeka da bude usvojen od strane nekih dobrih, plemenitih ljudi

Objavljeno:

U jednoj veterinarskoj ambulanti u beogradskom naselju Borča pre nekoliko dana desio se nemio događaj - veterinari su hteli da uspavaju potpuno zdravog psa!

Na sreću u ambulanti je bila prosutna devojka sa svojim psom, koja je to uspela da spreči, a ceo incident je snimila mobilnim telefonom i snimak objavila na društvenim mrežama.

Pas koji je izbegao strašnu sudbinu sada je kod nje, čeka da bude usvojen od strane nekih dobrih, plemenitih ljudi koji zbog eventualne selidbe neće poželeti da mu oduzmu život.

Pas
foto: Kurir TV

Ali ovaj slučaj pokrenuo je mnogo pitanja, od onih humanih do najvažnijeg - da li se veterinarska ambulanta oglušila o zakon i da li je ovaj postupak za oduzimanje licence.

Gost voditeljke jutarnjeg programa Redakcija Olje Lazarević bio je Goran Šarenac.predsednik Kinološkog društva, koji je gledaocima opisao šta se dogodilo.

02:13

VETERINAR HTEO DA UBIJE ZDRAVOG PSA U BORČI! Spasili ga nekoliko trenutaka pre uspavljivanja: ZLOTVORU PRETI 3 GODINE ZATVORA

- Dakle, vlasnica kuće je umrla i ostavila je u nasledstvo svojim potomcima kucu. Pas je star između 6 i 7 godina i on je 8 meseci bio u tom dvorištu gde ga je hranila devojka koja živi preko puta te kuće. Posle 8 meseci naslednici su odlučili da kuću iznajme i taj pas postaje "višak". Naslednici dolaze kod te devojke i kažu da treba tog psa da odvedu u azil, međutim, ta devojka je provalila o čemu se radi i pošla za njima u veterinarsku ordinaciju. Zatekla je psa na na stolu, dakle, nekoliko trenutaka pre eutanazije, usmrćivanja - ispričao je Šarenac.

Voditeljku Olju Lazarević zanimalo je da li je postupak veterinara koji je hteo da uspava zdravu životinju krivično delo.

- To je krivično delo protiv životne sredine, ubijanje i zlostavljanje životinja. Kazna je dve do tri godine zatvora. Dakle, mi samo govorimo šta zakon kaže. Eutanazija, ako je opravdana sa veterinarske tačke gledišta, sa svom pratećom dokumentacijom i uz pismenu saglasnost vlasnika, to je jedna priča. Sve drugo je druga priča - dodao je Šarenac.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video: ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.