MILOŠ (94) JE NAJSTARIJI VOZAČ U SRBIJI: Ispričao je svoje ISKUSTVO, a MLADIMA dao NAJVAŽNIJI SAVET u ŽIVOTU (FOTO)
Miloš Nikitović, Foto: PRINTSCREEN RTS

Obišao celu Evropu

MILOŠ (94) JE NAJSTARIJI VOZAČ U SRBIJI: Ispričao je svoje ISKUSTVO, a MLADIMA dao NAJVAŽNIJI SAVET u ŽIVOTU (FOTO)

Danas on sluša mlađe, a kako mu život nije bio lak, potomstvu je preneo najvažniju lekciju

Objavljeno:

Opreznijom vožnjom i pridržavanjem propisa, može se bezbrižno dočekati penzija i uživati u životu, tvrdi Miloš Nikitović, najstariji vozač iz Požege i verovatno jedan od najstarijih u Srbiji.

Iako gazi desetu deceniju, Miloš Nikitović još se provoza automobilom. Lekari su na pregledu mogli samo da konstatuju vitalnost i produže vozačku dozvolu još dve godine.

"Ja sam 1953. polagao vozački ispit. I od tada više nikada nisam imao nijednoga minuta mi nije oduzeta vozačka dozvola. Trideset pet godina sam vozio u firmi kola, putnička kola, direktora vozio. Ali nikada nisam imao nikakih problema, ništa, ništa”, naglašava Miloš.

Za dugovečnost smatra da je zaslužna genetika od majke koja je živela 97 godina. Miloš kaže da u 94. formu održava kretanjem na sopstveni pogon. U dobroj kondiciji je i njegov brat.

 Miloš Nikitović, najstariji vozač iz Požege
Miloš Nikitović, najstariji vozač iz Požegefoto: PRINTSCREEN RTS

"On je stariji malo od mene. Nije malo, dve godine. Ali je isto, još uvek se kreće, isto je sve. Samo on ne nosi štap. I ja ga nosim onako, ne znam ni ja radi čega“, dodaje Nikitović.

Bezbrižnost u penzionerskim danima uživa i zahvaljujući brizi sinova, na koje se ponosi.

"Miloš je vrlo bio ponosan na taj posao koji je radio. Najpre je krenuo, vozio traktor, kad je došao iz vojske, pa prvi kombajn ...I na sreću ta njegova karijera je bila vrlo uspešna da nije imao neke pehove. I evo, završio je tu karijeru kao vozač, vozeći putnički automobil, takođe milion kilometara bez udesa“, napominje Milošev sin, Mile Nikitović.

 Miloš Nikitović, najstariji vozač iz Požege
Miloš Nikitović, najstariji vozač iz Požegefoto: PRINTSCREEN RTS

Danas on sluša mlađe, a kako mu život nije bio lak, potomstvu je preneo najvažniju lekciju.

"Ja sam uvek rešavao te probleme, kada sam nekad imao tih problema, usput to rešavam i sve iziđe kako valja na kraju. Čovek, ne treba nikad da se zapusti, uvek neka razmišlja da uvek postoji sutra“, poručuje vitalni Miloš Nikitović.

Tako je kao vozač obišao i Evropu, a svuda se snalazio samo na maternjem jeziku. Zato treba čuvati korene i tradiciju, tvrdi Miloš, koji vedrinom i humorom često sokoli mlađe od sebe.

Bonus video:

03:55

AUU KAKAV PREOKRET! Penzioner gubio tokom celog kviza, pa na kraju POBEDIO STUDENTA ZA 3 BODA! Najprostije pitanje rešilo sve!

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.