HIT BIZNIS KOJI CVETA PRED PRAZNIKE: Pansioni za mace nude životinjama kraljevski tretman, a mi smo ISTRAŽILI CENE
Foto: PrintScreen/ Facebook/ Kneginja Anastazija, PrintScreen/ YouTube/ Guinness World Records

NEOBIČAN BIZNIS

HIT BIZNIS KOJI CVETA PRED PRAZNIKE: Pansioni za mace nude životinjama kraljevski tretman, a mi smo ISTRAŽILI CENE

Mnogi su iskoristili za ovo priliku da započnu biznis, znajući da pojedini vlasnici nemaju rođake i prijatelje kojima mogu da ostave ljubimce na čuvanje

Objavljeno:

Kako su planine u Srbiji i regionu zvanično otvorile ski sezonu, tako je počela i sezona godišnjih odmora. Za one koji čuvaju kućne ljubimce planiranje odmora podrazumeva i planiranje smeštaja za svoje voljene životinje koje ne mogu da povedu sa sobom.

Mnogi su iskoristili za ovo priliku da započnu biznis, znajući da pojedini vlasnici nemaju rođake i prijatelje kojima mogu da ostave ljubimce na čuvanje

Mačka
Mačkafoto: PrintScreen/ YouTube/ Guinness World Records

Pre su ovaj posao obavljale privatne veterinarske stanice, gde bi se odvojio jedan deo prostora i za čuvanje životinja. Danas već postoje specijalizovani hoteli, pa čak i oni samo za mačke ili za male pse. Otvaraju se i igraonice za životinje, a postoje čak i pekare za pse.

U jedno prestoničkom specijalizovanom hotelu za mačke, životinje dobijaju praktično pun pansion. Osim smeštaja, po ceni od 1200 dinara po danu dobijaju i flaširanu vodu, posip, a kako se navodi i daju izveštaje o ljubimcima po potrebi.

Ukolko je ljubimac duže od 30 dana u hotelu, cena se smanjuje, pa tako iznosi 1000 dinara ukolko se koristi usluga od 31 do 60 dana i 900 dinara za duže od 60 dana.

Cenovnik pansiona za mačke
Cenovnik pansiona za mačkefoto: Printscreen

U Novom Sadu takođe postoje pansioni ove vrste i cene su malo niže nego u prestonici. Cena punog pansiona po danu u jednom novosadskom hotelu je 800 dinara, s tim što su vlasnici u obavezi da obezbede hranu.

U prestonici se psima nudi luksuzniji boravak u specijalizovanim hotelima gde imaju mogućnost da se rekreiraju i plivaju u bazenu. Cena punog pansiona iznosi 3.000 bez hrane, sa hranom 3.300.

Psi
Psifoto: LiveProduction

Isti hotel nudi uslugu dnevnog boravka, odnosno boravak bez noćenja kada vlasnici žele da ugode svom ljubimcu, a ova usluga košta 1.700 dinara.

I pojedinci nude ovu uslugu, pa u svom toplom domu čuvaju mačku ili psa dok su vlasnici odsutni. Tako se na poznatom sajtu za oglašavanje mogu pronaći oglasi čuvanja maca, a cene se kreću od 500 do 1.200 dinara po danu.

Većina nudi uslugu i preuzimanja mace sa adrese, i pojedini traže potvrdu o vakcinaciji (pasoš) i da maca bude očišćena od spoljašnjih i unutrašnjih parazita ili da mužjaci moraju biti kastrirani.

Može se zaključiti da se posao brige o ljubimcima izuzetno isplati, i pritom nije potrebno nikakvo specijalno ulaganje.

Bonus video:

00:25

Mačka leči glavobolju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.