SRBIN U AMERICI OTKRIVA KAKO JE ZAISTA ŽIVETI I RADITI TAMO: Nećete biti oduševljeni! (FOTO)
Foto: Facebook/Nebojša Radović

istina

SRBIN U AMERICI OTKRIVA KAKO JE ZAISTA ŽIVETI I RADITI TAMO: Nećete biti oduševljeni! (FOTO)

Nebojša Radović, bloger koji živi i radi u Americi, odlučio je da podeli svoje iskustvo sa svima koji žele da sreću potraže preko okeana
Objavljeno: 17:35h

Bloger Nebojša Radović već neko vreme živi i radi u San Francisku, i posle mnogo pitanja kako otići negde „preko“, odlučio je da napiše pismo u kome će zainteresovanima ponuditi svoj odgovor.

Kako kaže, svako ko ode mora da odmah razume da će zauvek biti stranac, ali je izuzetno važno da postoji potreba za višim ciljem, kao i shvatanje da ideja o povratku nije tako strašna. Evo šta on misli o životu van Srbije, koje je napisao na svom blogu:

- Život na strani se svodi na klackalicu. U početku ste oduševljeni novim, ušuškani neznanjem i zavaljeni u udobnosti eskapizma. Onda kada ta faza novog prođe i nova sredina postane dom, krenu slični izazovi kao i pre, samo mnogo dalje od kuće i u kontekstu u kom niste odrasli.

Razočarate se, ali vas i vreme promeni, a prvo vraćanje nazad podseti na to da vi više ne pripadate ni tamo ni ovde. Izgubljeni ste u međuprostoru ali vam svi kažu da je život na strani jedino rešenje , i odlučite da je možda ipak bolje ostati tamo iako se nikada potpunosti ne pomirite sa tim.

KAKAV HIT! Kućica na točkovima u obliku pečurke zapanjila Srbiju! Da li biste živeli ovde? (FOTO)

Zauvek stranac

Ovo nepomirenje potiče od toga što ste vi zauvek stranac tamo u nekoj zemlji. Tamo vas niko ne čeka. I gradite sve od nule. Nema ulica u kojima ste se igrali i komšija koji vas spontano pozdrave pogledom. Sve počinje od nule. A nula je mnogima puno dalje od onoga što su oni spremni da iskoračaju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.