EVO KADA ĆE SNEG ZAVEJATI I BEOGRAD: U ovom delu Srbije uveliko pada, a OVDE IMA i ledene kiše
Foto: Stefan Stojanović

vreme u srbiji

EVO KADA ĆE SNEG ZAVEJATI I BEOGRAD: U ovom delu Srbije uveliko pada, a OVDE IMA i ledene kiše

U košavskom području i dalje duva pojačan jugoistočni vetar, na jugu Banata je jak.

Objavljeno:

Na vreme u Srbiji danas deluje ciklon sa severozapada Evrope. Oblačnost sa snegom već je zahvatila zapadni deo Srbije, Podrinje, zapadni deo Srbije, zapadni deo Srema i zapadni deo Bačke. U ovim predelima sneg veje, temperatura je oko 0°C i formira se snežni pokirvač.

U ostalim predelima Srbije je oblačno, u centralnim predelima ponegde sa slabom kišom, a na istoku Srbije pada ledena kiša i stvara poledicu.

U košavskom području i dalje duva pojačan jugoistočni vetar, na jugu Banata je jak.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se oko 5°C, na planinama, na zapadu i istoku Srbije je oko 0°C.

Sneg, Beograd
foto: Stefan Stojanović

U nastavku dana padavinski sistem sa zapada širiće se i prema ostalim predelima Srbije, tako da će u celoj Srbiji biti oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, na istoku Srbije i dalje sa ledenom kišom. Sneg će i dalje padati na zapadu, jugozapadu i severozapadu Srbije i na planinama, a tokom večeri uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u ostalim nižim predelima Srbije.

Košava će oslabiti i jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni.

Maksimalna temperatura biće danas od 2°C na severozapdu i zapadu do 8°C na jugu i jugoistoku Srbije.

Trenutna temperatura u Beogradu iznosi 5°C. Oblačni sistem sa kišom zahvatiće posle podne i Beograd, a u toku večeri, noći i u četvrtak ujutro susnežica i sneg očekuju se i u Beogradu, pri čemu može doći i do formiranja manjeg snežnog pokrivača, naročito u višim delovima grada, ali se on neće duže zadržavati, jer temperatura neće padati ispod 0°C.

Slično vreme u Srbiji i u Beogradu očekuje se i u četvrtak. Biće oblačno i hladno sa kišom, susnežicom i snegom.

Očekuje se formiranje snežnog pokrivača

Sneg, Beograd
foto: Stefan Stojanović

Danas i sutra na planinama se očekuje da padne 5 do 15 cm snega, lokalno i više, a u nižim predelima gde se bude formirao snežni pokrivač bilo bi ga do 5 cm, ali kako bi bio vlažan, a temperatura ne bi išla u minus, snežni pokrivač bio bi kratkotrajan i ne bi se dugo zadržavao.

Na području istočne Srbije danas se zbog ledene kiše očekuje opasnost od poledice, naričito u Timočkoj i Negotinskoj Krajini.

Jutaranja temperatura biće u četvrtak od 0 do 4°C, maksimalna dnevna od 2 do 6°C, u Beogradu do 3°C.

Prema vremenskoj prognozi od petka očekuje se suvo. Biće hladno.

U petak, tokom vikenda i početkom sledeće sedmice ujutro se očekuje slab mraz, ponegde i magla, a maksimalna temperatura tokom dana biće od 0 do 5°C. Sredinom sledeće sedmice očekuje se otopljenje, pa se oko 15. decembra očekuje natprosečno toplo vreme, uz temperature i do 15°C.

Bonus video: PRVI SNEG PAO, A MI NEMAMO 5 DANA STRUJE! Meštani opštine Ivanjica ogorčeni nakon snežne katastrofe: BRUKA, ALI MORAŠ DA TRPIŠ

02:03

PRVI SNEG PAO, A MI NEMAMO 5 DANA STRUJE! Meštani opštine Ivanjica ogorčeni nakon snežne katastrofe: BRUKA, ALI MORAŠ DA TRPIŠ

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.