SVETSKA, A NAŠA: Doktorka Aleksandra (37) je NAJBOLJI MLADI LEKAR na SVETU, njene NAGRADE se ne mogu POBROJATI!
Aleksandra Barać, Foto: Printscreen/RTS

svaka čast!

SVETSKA, A NAŠA: Doktorka Aleksandra (37) je NAJBOLJI MLADI LEKAR na SVETU, njene NAGRADE se ne mogu POBROJATI!

Potvrdu za neiscrpni rad i zalaganje doktorka Aleksandra Barać, pored šanse za posao u svojoj zemlji, vidi i u svakoj nagradi i priznanju koje je dobila

Objavljeno:

Aleksandra Barać, doktorka iz Srbije, ima 37 godina i najbolji je mladi lekar na svetu. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja.

Dr Aleksandra Barać je najuspešnija u oblasti infektivnih bolesti i mikrobiologije u celom svetu.

Ona je profesor na čuvenim fakultetima, spasava živote ljudi u Srbiji, uspešno se bavi naučnim istraživanjima i radom u praksi.

Ako vas put nanese ka Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, tamo će vas dočekati dr Aleksandra Barać, mlada specijalizantkinja infektologije, dobitnica više od 20 međunarodnih nagrada za naučni i klinički rad. Iako je ponuda za posao u inostranstvu bilo nebrojano puta, dr Barać ipak je odlučila da ostane u Srbiji i da, kako je rekla, umesto da ode u beli svet, beli svet približi svojoj zemlji.

Univerzitet u Sasariju u Italiji, britanski Institut za javno zdravlje u Londonu, klinike i naučni kongresi u Buenos Ajresu, Madridu, Barseloni, Beču, Salzburgu, Rimu, Solunu, Tbilisiju, Parizu. Brojni su stručni skupovi na kojima je ova mlada doktorka učestvovala kao predavač po pozivu.

Dr Aleksandra Barać
Dr Aleksandra Barać foto: Printscreen/RTS

Potvrdu za neiscrpni rad i zalaganje ova mlada doktorka, pored šanse za posao u svojoj zemlji, vidi i u svakoj nagradi i priznanju koje je dobila.

Tu su nagrada za najboljeg mladog lekara u oblasti infektivnih bolesti i mikrobiologije 2017. godine u konkurenciji lekara iz celog sveta, nagrada za najboljeg mladog naučnika u oblasti kliničke mikologije, koja se dodeljuje jednom u pet godina.

Izabrana je i za počasnog člana Evropske akademije medicinskih mikologa, rame uz rame uz vodeće svetske profesore iz oblasti dijagnostike i lečenja gljivičnih infekcija.

Ona je predsednica Upravnog odbora za mlade najvažnijeg, Evropskog udruženja infektologa i kliničkih mikrobiologa, kao i predsednica Upravnog odbora za mlade Evropskog udruženja rinologa. Član je i Upravnog odbora Svetskog udruženja infektologa.

Bonus video:

02:09

DOKTORKA GVOZDENOVIĆ OTKRILA NAJKORISNIJI TRETMAN PROTIV GRIPA: Lekari ga ne pripisuju jer je skup, A EVO KOLIKO KOŠTA

(Espreso/Facebook/Zanimljivo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.