"DA KRENEM ZA BEOGRAD, PRATILE BI ME U STOPU": Nebojša ima NAJVEĆE STADO kod Merošine! (VIDEO)
Nebojša Bošković, Foto: Printscreen/Instagram/niskevesti

NE ODVAJA SE OD OVACA I KOZA

"DA KRENEM ZA BEOGRAD, PRATILE BI ME U STOPU": Nebojša ima NAJVEĆE STADO kod Merošine! (VIDEO)

Ovaj vredni domaćin, ističe da i kada bi ponovo birao čime želi da se bavi, on bi ponovo izabrao baš ovo – čuvanje stada

Objavljeno:

Nebojša Bošković iz Kovanluka kraj Merošine čuva najveće stado u ovom kraju, u njemu je 100 ovaca i više od 150 koza. Ovo i ne bi bila neobična priča da ovaj vremešni pastir ne tvrdi, da sa svojim stadom, može odmah da pođe za Beograd i tvrdi koze i ovce bi ga pratile u stopu, bez problema, prenose Niške vesti.

- Koze su pametnije od čoveka, garant. Ona kada dođe na mužu sama me uhvati za uvo dok je ne pomuzem - kaže Nebojša.

Rado obavlja sve što je potrebno, da životinje budu namirene. Za njega briga o njima nije težak posao i dodaje da baš to voli da radi. Svakog dana ide do sela Mramorski potok i to mu je redovna ruta, jer mu sve to dođe kao – Dobar dan.

- Sad za Beograd da krenem, one će da krenu. Ne sme nijedna sa puta da skrene. To je naučeno, tu nema problema - kazao je uz osmeh Nebojša.

Ipak najveću pomoć pri ispaši Nebojša ima od njegovih vernih kerova dok komšiluk nije najsrećniji što se on bavi baš ovim poslom, ali tu sada više promene nema.

- Nemaju interes od ovog mog posla, pa nisu blagonakloni. Najbolje bi bilo kada bi oni imali interes od mog posla e onda bi to sve bilo dobro, ovako nisu baš najsrećniji sa mnom u komšiluku - kaže Nebojša.

Ovaj vredni domaćin, ističe da i kada bi ponovo birao čime želi da se bavi, on bi ponovo izabrao baš ovo – čuvanje stada.

- Gde da idem sad u ovim godinama. Pa još da mi dođe šef, ja sam to nekada radio, ali ne mogu više ispred šefa da stojim. On je do juče čuvao ovce i sad je dobio vlast i sad se iživljava, to nikako, ni u snu - završava kroz smeh Bošković.

Bonus video:

00:49

VOLIM ŽENE PLAVE I GARAVE! Pastir sa Kučaja umesto odgovora na pitanje otpevao bezobraznu pesmu, A ONDA OTERAO NOVINARE (VIDEO)

(Espreso / Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.