"NAOPAKO, KAKVO JE OVO VREME": U dva grada u Srbiji cele noći bilo 22 stepena, PRAVO PROLEĆE u decembru
Foto: Beta Dragan Gojić

NEVEROVATNO

"NAOPAKO, KAKVO JE OVO VREME": U dva grada u Srbiji cele noći bilo 22 stepena, PRAVO PROLEĆE u decembru

Sa ovakvim temperaturama loznički kraj je ponovo bio najtopliji u Srbiji

Objavljeno:

Naopako, kakvo je ovo vreme... Ovo se otprilike najčešće čulo tokom jučerašnjeg dana kao komentar Lozničana na prolećene temperature prvog decembra, a stiglo se do čak 24 u plusu.

Mora da se ovo čulo i minule noći jer je ona u Loznici bila "tropska". Tačno u ponoć, na susretu prva dva decembarska dana prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Loznici je bilo 22 u plusu koliko je u to vreme bilo i u Valjevu.

Tako je ostalo do četiri jutros kada su izmerena 23 stepena, a u istom trenutku, na istoku zemlje Srbije, u Negotinu je bila nula, a četrdesetak kilometara udaljenom Zaječaru 19 stepeni u plusu. Loznica je svitanje dočekala sa istom temperaturom u šest sati, u sedam je živa ‘‘pala’‘ na 22 Celzijusova koliko je bilo i u devet sati, a pojavilo se i stidljivo sunce.

Sa ovakvim temperaturama loznički kraj je ponovo bio najtopliji u Srbiji. Tokom cele noći duvao je vetar od nekih sedam metara u sekundi, da bi jutros malo popustio pa je u osam sati smanjio gas na tri metra. Prognoza za danas ‘‘kaže’‘ da će Loznica ponovo imati maksimalnih 24 i to bi bilo to jer se za sutra najavljuje minimalnih jutranjih četiri, a maksimalnih tokom dana tek dva stepena više.

Vrtoglavi pad od 18 stepeni i ovako visoke temperature, kad im vreme nije, najteže podnose hronični bolesnici. Njima iz lozničke Službe hitne pomoći savetuju redovno pridržavanje propisane terapije, a ako imaju tegobe koje ne prolaze da se obavezno jave na pregled, ili pozovu ovu službu radi saveta oko korigovanja terapije.

Toplo vreme obradovalo je posebno one koji se greju na čvrsto gorivo jer mogu malo da uštede, a ni loznička ‘‘Toplana’’ nije jutros palila radijatore. Jeste da je decembar, ali kome treba grejanje na plus dvadeset i kusur stepeni.

Bonus video: JOŠ SUTRA TOPLO, A ONDA NAM SLEDI NAGLI PREOKRET! Meteorolog izneo prognozu za decembar: Ovakvo vreme očekujte za Novu godinu

09:09

JOŠ SUTRA TOPLO, A ONDA NAM SLEDI NAGLI PREOKRET! Meteorolog izneo prognozu za decembar: Ovakvo vreme očekujte za Novu godinu

(Espreso/Kurir.rs/T.I.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.