DANAS POČINJE 54. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U NOVOM SADU: Ulaz je BESPLATAN, a posetioce čekaju izvanredni POKLONI
Foto: Novosadski sajam

NEMOJTE PROPUSTITI

DANAS POČINJE 54. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U NOVOM SADU: Ulaz je BESPLATAN, a posetioce čekaju izvanredni POKLONI

Radno vreme Sajma turizma je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan za posetioce

Objavljeno:

U četvrtak 30. decembra počinje 54. Međunarodni sajam turizma koji se održava u Novom Sadu i trajaće do 2. decembra. Ulaznice na sajam su potpuno besplatne, ali je potrebna registarcija prilikom ulaska.

Radno vreme Sajma turizma je od 10 do 19 časova.

Program će biti raznolik te će se u njemu naći ponude za predstijeću zimsku turističku sezonu, novogodišnji aranžmani, ali i rane rezervacije letnjih aranžmana,banjskih ponuda, spa i wellness destinacija u Regionu, poslovnih putovanja kao i drugih, specifičnih vidova turizma, promotivnih i poslovnih aktivnosti u turizmu.

Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma okupiće više od 240 zlagača iz zemlje i inostranstva. Do sada su prijavljeni učesnici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Indije, Nepala, Kameruna i Italije.

Prema najavama učesnika, posetioce očekuju sadržajni nastupi, sajamski popusti, last minute aranžmani za zimovanja, first minute ponude za letovanja, informacije o đačkom, omladinskom i medicinskom turizmu, stručni skupovi, Poklon-igra za posetioce...

Međunarodni sajam turizma
foto: Novosadski sajam

Tokom Sajma, biće održana i MEKST konferencija posvećena studentima turizma i ugostiteljstva, kao budućim stručnjacima u otim oblastima, ali i turističkim poslenicima koji žele da unaprede sopstveno poslovanje.

Poklone su za posetioce Sajma pripremili i neki od izlagača na sopstvenim štandovima, tako da će publika biti u prilici da učestvuje i u aktivacijama za dobijanje putovanja povodom predstojećih praznika i za prolećne aranžmane u inostranstvu.

Ulaz na 54. Međunarodni sajam turizma neće biti naplaćivan, zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam, ali je potrebna registracija prilikom ulaska.

Poslovna publika registrovaće se popunjavanjem formulara gde će navesti email adresu, na koju će kasnije biti poslat Katalog izlagača Međunarodnog sajma turizma, u pdf formatu. Oni koji su se ranije registrovali, imaće priliku da uđu na Sajam sa pristupnim bar kodom koji su dobili prilikom registracije, a oni koji nisu to učinili, moći će da to učine u vreme Sajma, u Auli.

Međunarodni sajam turizma
foto: Novosadski sajam

Posetioci koji nisu poslovna publika, prilikom ulaska, preuzimanjem kupona sa bar kodom, imaće omogućen ulazak, ali i učestvovanje u Poklon-igri. Popunjen kupon moći će ubaciti u kutiju za Poklon-igru, koja će se nalaziti na jasno obeleženom mestu, u Hali "Master“.

Bar kod će važiti za više ulazaka na Sajam turizma.

Dani karijere

Dani karijere su jedan od segmenata Sajma turizma i predstavljaju odličnu priliku za one koji traže posao u turističkom sektoru.

Međunarodni sajam turizma
foto: Novosadski sajam

Poslodavci na Sajmu ponudiće različita radna mesta u turizmu.

Svi oni koji žele da karijeru počnu ili je pak nastave u ovom sektoru, sa sobom bi trebalo da ponesu CV koji će ostaviti na štandu na kojem će pisati Dani karijere, a koji će se nalaziti u Hali ”Master”. Nakon toga, radne biografije biće prosleđene poslodavcima koji će ih dalje kontaktirati.

Domaći hotelijeri, ugostitelji i učesnici iz inostranstva predstaviće poslovne mogućnosti za rad u tim državama, uz napomenu, da su u ovom segmentu prepoznali jedan od ključnih atributa Sajma turizma u Novom Sadu kao rastuće privredne delatnosti.

Pokloni na Sajmu turizma

Novosadski sajam i ove godine, u saradnji sa izlagačima, organizuje Poklon-igru za posetioce.

Turistička organizacija Grada Kikinde daruje dve nagrade, a u pitanju je vikend za dve osobe u Kikindi (u periodu od 20. 1. do 10. 3. 2024. godine).

Međunarodni sajam turizma
foto: Novosadski sajam

Garetov konak iz Prolom Banja poklanja produžen spa vikend za 2 osobe koji uključuje 3 prenoćišta na bazi polupansiona sa korišćenjem spa)

Veb stranica, putujem.online, poklanja putovanje u Temišvar za dve osobe, kao i obilazak podzemlja Petrovaradinske tvrđave (katakombi) za jednu osobu.

Modena Travel iz Novog Sada, najsrećnijim posetiocima pokloniće jednodnevni izlet za 2 osobe za Božićni vašar za Budimpeštu ili Beč, kao i novogodišnje putovanje u Krakov - za jednu osobu - 4 dana / 3 noći (hotel na bazi noćenja sa doručkom i prevoz), ali i prolećno putovanje za jednu osobu - april/maj, 11 dana - 10 noći .

Turistička organizacija Zlatibor, poklanja produženi vikend za dve osobe u svom smeštajnom objektu na Zlatiboru i kao drugu nagradu poorodičnu kartu za vožnju gondolom JP "Gold gondola".

Fruške terme najsrećnijem posetiocu pokloniće Day Spa za dve osobe.

JP Putevi Srbije darovaće tri puta po jedan TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine, dok Vizal Group iz Novog Sada poklanja Poklon paket Violeta program i uzorke hotelske kozmetike.

"Medijski sadržaj je objavljen u sklopu Projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

Bonus video: SAJAM VINA

02:55

SAJAM VINA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.