PREMINUO TOMAS FLAJNER
Foto: Profimedia

Inostrani član Odeljenja društvenih nauka sanu

PREMINUO TOMAS FLAJNER

Među brojnim priznanjima koje je dobio za svoj rad izdvaja se i Nagrada organizacije B’nai B’rith za aktivnosti na polju ljudskih prava i protiv rasizma

Objavljeno: 13:35h

Inostrani član Odeljenja društvenih nauka Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Tomas Flajner preminuo je u 85. godini, saopštila je danas Akademija.

Flajner je bio jedan od najistaknutijih svetskih stručnjaka iz oblasti federalizma, ustavnog, administrativnog i međunarodnog prava, a za inostranog člana SANU izabran je 2009. godine.

Izabran je za počasnog državljanina Republike Srbije 2002. godine.

Dobitnik je počasnog doktorata Univerziteta u Ruanu, bio je predsednik i počasni predsednik Međunarodnog udruženja za ustavno pravo.

Među brojnim priznanjima koje je dobio za svoj rad izdvaja se i Nagrada organizacije B’nai B’rith za aktivnosti na polju ljudskih prava i protiv rasizma.

Autor je i koautor velikog broj stručnih radova, kao i brojnih studija iz oblasti teorije ustava, opšte teorije države, federalizma i ljudskih prava.

Funkciju dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Friburu obavljao je od 1983. do 1985, a kao gostujući profesor držao je predavanja na univerzitetima u Izraelu, Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Švajcarskoj i Srbiji.

Bonus video:

00:40

PREMINULA MEDLIN OLBRAJT: Bivša američka državna sekretarka umrla na dan kada je doneta odluka o bombardovanju SRJ

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.