OD RANOG JUTRA SRMZAVANJE, U SRBIJI DANAS OBLAČNO SA PADAVINAMA: Evo gde će se ZABELETI, popodne sledi novi OBRT
Foto: Ana Paunković

VREMENSKA PROGNOZA

OD RANOG JUTRA SRMZAVANJE, U SRBIJI DANAS OBLAČNO SA PADAVINAMA: Evo gde će se ZABELETI, popodne sledi novi OBRT

RHMZ je saopštio vremensku prognozu za danas, ali i za ostatak nedelje

Objavljeno:

U Srbiju će sutra ujutro biti hladno i oblačno sa slabim padavinama dok će u nekim predelima padati kiša, susnežica a na planinama sneg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pre podne na krajnjem severu Srbije, a posle podne i uveče i u većini ostalih predela očekuje se postepeno razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, u severnoj i istočnoj Srbiji povremeno i jak severozapadni, koji će uveče oslabiti i skretanju na južni i jugoistočni pravac.

Najniža temperatura od nula do tri stepena, a najviša od tri do osam stepeni.

U Beogradu će sutra biti hladnije i oblačno jutro sa slabom kišom i susežicom dok će u višim delovima grada pasti sneg. Od sredine dana očekuje se postepeno razvedravanje.

Sneg, Beograd
foto: Stefan Stojanović

Duvaće slab i umeren vetar, u kratkim intervalima jak severozapadni koji će uveče oslabiti i skretanju na južni i jugoistočni pravac. Temperatura bez većeg kolebanja od tri do pet stepeni.

U četvrtak ujutro očekuje se mraz i tokom dana umereno oblačno i suvo vreme dok će samo u Vojvodini ponegde pasti kiša. Duvaće južni i jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama.

RHMZ navodi da se u petak i subotu očekuje nagli porast temperature u većini mesta u Srbiji i jak južni vetar što će dovesti do brzog topljenja snega na planinama.

Tokom noći između petka i subote i u subotu ujutru topljenju će dodatno doprineti padavine koje će biti jače na zapadu i jugu Srbije gde će za 12 sati pasti od 10 do 30 milimetara kiše.

Za vikend, 2. i 3. decembra, očekuje se zahlađenje uz kratkotrajni prelazak kiše u sneg.

Početkom naredne sedmice (4. i 5. 12) suvo i prohladno.

U sredu 6. decembra, ponovo mestimično slabe padavine: susnežica i sneg.

Sneg, Beograd
foto: Stefan Stojanović

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu, 29. novembra:

Usled očekivanih biometeoroloških prilika izvesne tegobe će osećati astmatičari i srčani bolesnici, pa je potrebno da se pridržavaju saveta lekara. Glavobolja, reumatski bolovi i nervoza su mogući kod osetljivih osoba. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Bonus video:

02:03

PRVI SNEG PAO, A MI NEMAMO 5 DANA STRUJE! Meštani opštine Ivanjica ogorčeni nakon snežne katastrofe: BRUKA, ALI MORAŠ DA TRPIŠ

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.