NASTAVNIK PRIVATNE ŠKOLE IZAŠAO UPLAKAN SA ČASA I OTKRIO ŠTA SE TAMO DEŠAVA! Morate biti spremni na SVAKAKVE UVREDE
Foto: EPA/ Ronald Wittek, Tamara Trajković

STRAŠNO

NASTAVNIK PRIVATNE ŠKOLE IZAŠAO UPLAKAN SA ČASA I OTKRIO ŠTA SE TAMO DEŠAVA! Morate biti spremni na SVAKAKVE UVREDE

Učenici, kaže, ako im nije dan, mogu da vređaju i na osnovu verske, seksualne, rasne pripadnosti

Objavljeno:

Nastavnik zaposlen u jednoj privatnoj školi u Srbiji izneo je šokantne tvrdnje o atmosferi i ponašanju đaka. Iako i u javnosti vlada uverenje da većina privatnih škola ima blaže kriterijume prema đacima, u ovoj školi je, priča nastavnik, prava anarhija.

"Ljudi moji, tu atmosfera nije normalna. Niko nikoga ne poštuje, a najviše učenici ne poštuju nastavnike. Morate biti spremni na svakakve uvrede, a zapravo nemate kome da se žalite. Vi možete da se žalite pedagogu i psihologu, ali oni samo opomenu, nekada smanje ocenu iz vladanja i to je sve", počinje duboko razočarani prosvetni radnik.

Potom otkriva detalje haosa kojem i sad prisustvuje:

"U tim školama dolaze kad ko hoće, odlazi kad hoće. Sa nastavnicima su, čast izuzecima, učenici na ti. Možete računati i na to da kada uđete na čas, niko ne želi da radi, bojkotuju vas, mogu da napuste čas kad god žele, bez ikakve posledice. Do sada su bila dva napada na profesore, koja su se završila smanjenom ocenom iz vladanja, koja će sigurno biti popravljena do kraja školske godine - piše i dodaje:

"Jedu na času, puštaju muziku, gađaju se, nemaju ni sveske ni olovke, neki nemaju čas ni rančeve, dakle došli su tu samo da bi nesto završili, a roditelji znaju da su napravili ogroman propust, i sada su ih poslali da ih mi vaspitavamo", zaključuje ogorčeno.

Učenici, kaže, ako im nije dan, mogu da vređaju i na osnovu verske, seksualne, rasne pripadnosti, mogu da postavljaju razna pitanja, a vi, ako želite možete da predajete, ako ne, ne morate.

"Toliko lošeg imam da napišem da mi se plače, verujte mi. Po prvi put u životu sam se osetio toliko nemoćan, toliko ponižen, toliko bez imalo autoriteta. Kada se završio taj čas, izašao sam iz škole, krenuo ka stanici, oči su mi bile pune suza, a duša mi je plakala. Eto, to sam hteo da podelim sa vama", dodaje na kraju.

Bonus video: SEOSKA ŠKOLA U SREMU OSTALA BEZ JEDINOG ĐAKA: Devojčica nije imala drugare i s porodicom se preselila u grad! Evo šta će preduzeti

05:32

SEOSKA ŠKOLA U SREMU OSTALA BEZ JEDINOG ĐAKA: Devojčica nije imala drugare i s porodicom se preselila u grad! Evo šta će preduzeti

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.