POMOĆ PENZIONERIMA SA NAJMANJIM PRIMANJIMA: U pitanju je ova cifra
Foto: Ana Paunković

ŠTA MISLITE?

POMOĆ PENZIONERIMA SA NAJMANJIM PRIMANJIMA: U pitanju je ova cifra

Kroz mnogobrojne projekte novosadskim korisnicima penzija dodeljene su razne olakšice

Objavljeno:

Novi Sad kontinuirano vodi brigu o svim svojim sugrađanima pružajući im podršku na razne načine. Među njima je i podrška i pomoć građanima koji su korisnici penzija.

Pored jednokratne pomoći Republike Srbije koju primaju penzioneri, iz budžeta Grada Novog Sada za potrebe najstarijih sugrađana godinama unazad takođe se izdvajaju značajna novčana sredstva. U 2023. godini, u odnosu na prethodne godine, izdvojena je najveća suma do sada.

Kroz mnogobrojne projekte novosadskim korisnicima penzija dodeljene su razne olakšice, što je od velikog značaja za njihov budžet.

Rebalansom budžeta na Skupštini Grada izdvojena su sredstva kojima će se u 2023. godini penzionerima sa najmanjim primanjima umesto dosadašnjih 5.000 dinara jednokratne pomoći, dodeliti pomoć od 10.000 dinara.

Isplata ovog vida pomoći očekuje se tokom decembra meseca tekuće godine.

Pored olakšica koje dobijaju putem penzionerskih kartica, državne pomoći i drugih povlastica koje su im na raspolaganju, ovo je još jedan vid pomoći kojim Grad Novi Sad želi da pruži podršku penzionerima.

Putem projekata, koji će kao rezultat imati kvalitetniji, sadržajniji i bolji život najstarijih Novosađana, Grad će se i ubuduće truditi da im se oduži na najbolji mogući način.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.