SNEG POTPUNO OKOVAO SRBIJU, U OVIM DELOVIMA BILO NAJKRITIČNIJE: Polako stiže u Beograd, a evo ŠTA nas danas očekuje
Sneg, Foto: RINA

vremenska prognoza

SNEG POTPUNO OKOVAO SRBIJU, U OVIM DELOVIMA BILO NAJKRITIČNIJE: Polako stiže u Beograd, a evo ŠTA nas danas očekuje

Sneg u Srbiji padao je na razliitim mestima tokom jučerašnjeg dana, a RHMZ najavljuje slično vreme i danas

Objavljeno:

Danas će u Srbiji biti oblačno i hladno vreme sa mestimičnim snegom ili kišom, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ).

Veća količina padavina očekuje se na istoku i jugoistoku zemlje uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine, pa će u planinskim predelima biti mogući snežni nanosi. Jutarnja temperatura od -3 do 3 stepena Celzijusa, a najviša dnevna od 2 do 6.

Sneg
Snegfoto: Instagram / _rina.rs

Iz smetova kod Ivanjice evakuisano četvoro

Zavejan automobil i dve osobe kod Ivanjice, ukupno iz nanosa evakuisano četvoro ljudi: Akcija spasavanja trajala dva sata, spasioci se jedva probili kroz ogromne snežne smetove.

Tokom večernjih sati u mesto Dobri Do kod Ivanjice odigrala se prava drama kada je sneg koji satima pada na teritoriji ove opštine zavejao putnički automobil u kom su se nalazile dve osobe.

Na lice mesta odmah su upučene spasilačke jedinice. - Uprkos svim naporima oni nisu uspeli da probiju visoke snežene namete, pa je morao da bue poslat i traktor sa raonikom koji je u jednom momentu povukao zavejani automobil, kako bi vatrogasci mogli da izvuku putnike, potvrđeno je u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Ivanjici za RINU.

Ova akcija spašavanja trajala je oko dva sata, stoga nadležni još jednom apeluju na sve vozače da ne kreću na put bez preke potrebe u visinske delove u opštini Ivanjica.

Osim ove obavljene su još dve akcije spašavanja na teritoriji ivanjičke opštine, prva u selu Jasenovo u kom je sneg zavejao meštanina koji se nalazio u svom automobilu i njega su spasili putari, dok je druga akcija spasavanja jednog lica obavlejna u selu Kovilje.

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i hladno, povremeno sa slabim, ponegde i jačim snegom. Vetar umeren i jak severozapadni. Jutarnja temperatura oko nule, najviša dnevna četiri stepena.

Snežni pokrivač na brdima i planinama sve veći, stigla struja na Goču, u Rudnu i studeničkom kraju

Prvi sneg u Srbiji i prve nevolje. Meštani Goča struju su dobili posle 24 sata, a u mestu Rudno posle 12 sati. Struja je stigla i u studenički kraj i na obroncima Golije. U pojedinim krajevima, iako su putari na terenu, sneg na kolovozu otežava odvijanje saobraćaja.

Sneg
Snegfoto: RINA

Snežni pokrivač na brdima i planinama je sve veći. U Sjenici je proglašena vanredna situacija, pojedina mesta ostala su bez struje, zato što je dalekovod ispao iz sistema, a pregoreo je jedan od glavnih prekidača.

Ekipe elektroprivrede su na terenu. Na putu od Užica do Nove varoši zabranjen je teretni saobraćaj. U okolini Nove Varoši, putari su sve vreme na terenu sa grtalicama.

Jedna ekipa JP "Putevi Kraljevo" je u punoj pripravnosti na putu Studenica - Rudno dok je Preduzeće "Novi Pazar put", uvelo prvi stepen zimske službe na punktu u Čibukovcu gde je uvek u pripravnosti vozilo sa raonikom i posipačem.

Sneg koji na Kopaoniku pada duže od 30 sati na nekoliko dalekovoda u bruskoj i aleksandrovačkoj opštini doveo je do problema u napajanju, zbog čega je bez struje i dalje stotinak korisnika.

Na putevima u Kraljevu i okolini treba voziti oprezno.

U popodnevnim satima se očekuje da će padavine prestati ali će se i pojačati intezitet saobraćaja pogotovo na pravcima ka Beogradu obzirom da je kraj vikenda i da se ljudi vraćaju kućama.

Bonus video:

00:15

Sneg veje na Zlatiboru

(Epsreso/ Kurir.rs/Agencije/RTS/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.