INTENZIVNO SE RADI NA NJIHOVOJ OBNOVI I IZGRADNJI: Novosađani su veoma zadovoljni postignutim rezultatima
Foto: Ana Paunković

JAKO BITNO!

INTENZIVNO SE RADI NA NJIHOVOJ OBNOVI I IZGRADNJI: Novosađani su veoma zadovoljni postignutim rezultatima

Na teritoriji Novog Sada radi ukupno 19 klubova penzionera

Objavljeno: 14:09h

Grad Novi Sad već nekoliko decenija unazad izdvaja sredstva za najstarije sugrađane. U saradnji sa Udruženjem penzionera Grada Novog Sada od 2016. radi se na rekonstrukciji i saniranju postojećih i izgradnji novih penzionerskih klubova i penzionerskih domova.

Klubovi su posebno važna mesta za svakodnevno druženje i socijalizaciju penzionera. Omogućavaju korisnicima da održavaju kondiciju, kako fizičku tako i mentalnu kroz mnogobrojne sportske, kulturne, umetničke i zabavne sadržaje pa samim tim da budu zadovoljniji.

Na teritoriji Novog Sada radi ukupno 19 klubova penzionera koji se nalaze u gradu ali i u prigradskim naseljima, a postoje i dnevni centri za stara lica.

Osim Udruženja penzionera koje se nalazi u Poštanskoj ulici i na čijoj obnovi se aktivno radi, obavljena je i rekonstrukcija prostorija u Budisavi, Stepanovićevu, Кovilju, Кisaču, Bukovcu, a saniran je i objekat koji koristi Udruženje penzionera u Futogu. Izgrađeni su novi objekti Doma penzionera u Кaću i Ledincima, a u okviru novoizgrađenog objekta MZ Sajlovo, Udruženju penzionera dodeljene su nove prostorije.

Kao vrhunac aktivnosti tokom čitave godine, članovi klubova se svakog oktobra okupljaju na tradicionalnoj manifestaciji „Sunčana jesen života“ na kojoj se organizuju razne izložbe, promocije, takmičenja u sportu, društvenim igrama i drugim oblastima, organizuju se izleti, posete kulturnim događajima i mnogobrojni zabavni i korisni sadržaji.

Kao znak velikog poštovanja i zahvalnosti prema najstarijim sugrađanima Grad Novi Sad će i u budućnosti pružati podršku i svaku vrstu pomoći kroz projekte koji će im omogućavati bolji kvalitet života.

Bonus video

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.