"CRP IM JE BIO PREKO 200": Detalji MASOVNOG TROVANJA u Novom Pazaru, svi jeli PLJESKAVICE, a simptomi OVAKVI
Foto: Damir Dervišagić

STRAŠNO

"CRP IM JE BIO PREKO 200": Detalji MASOVNOG TROVANJA u Novom Pazaru, svi jeli PLJESKAVICE, a simptomi OVAKVI

Simptomi su se pojavili 12 do 24 sata nakon konzumiranja hrane

Objavljeno: 18:53h

U Novom Pazaru došlo je do ozbiljnog incidenta masovnog trovanja hranom, koje je zadesilo desetine građana nakon obroka u popularnom restoranu. Infektivno odeljenje bolnice suočava se s preopterećenjem, a dr Binela Mavrić, zajedno s ostalim medicinskim osobljem, bori se da pruži potrebnu pomoć svim pogođenim pacijentima.

Zavod za javno zdravstvo je uredno prijavio slučaj, ali trenutno nema potvrde o akcijama sanitarnog inspektora. Među simptomima otrovanih pacijenata su visoka temperatura, povraćanje, proliv i jaki bolovi u stomaku, uz laboratorijski potvrđene visoke vrednosti CRP-a – preko 200. Prema izveštaju epidemiologa Safeta Ganića, većina hospitalizovanih pacijenata konzumirala je hranu u tom restoranu tokom vikenda, 18. i 19. novembra 2023. godine.

Simptomi su se pojavili 12 do 24 sata nakon konzumiranja hrane, a većina pacijenata je jela obroke koji su sadržavali kečap i majonez, uključujući hamburgere, pečene batake, ćevape i čizburgere. Manji broj obolelih je konzumirao salatu od kupusa. Trenutno se na Infektivnom odeljenju leči osam osoba, dok se dve osobe oporavljaju u kućnim uslovima.

Detalji o ovom slučaju i dalje pristižu, a građani su uznemireni zbog potencijalnog zanemarivanja sanitarnih standarda u restoranu. Nadležni organi se očekuje da preduzmu hitne mere kako bi se situacija stavila pod kontrolu i sprečilo dalje širenje infekcije. Ovo je još jedan alarmantan podsetnik na važnost stroge kontrole kvaliteta i higijenskih standarda u ugostiteljskim objektima.

Bonus video: Trovanje mačaka u Prokuplju

01:15

Trovanje mačaka u Prokuplju

(Espreso/Sandžak danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.