OGLASIO SE MUP POVODOM VANREDNE SITUACIJE U PRIJEPOLJU: Specijalistički timovi su u pripravnosti
Lim, Foto: RINA

izlivanje

OGLASIO SE MUP POVODOM VANREDNE SITUACIJE U PRIJEPOLJU: Specijalistički timovi su u pripravnosti

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija

Objavljeno: 18:47h

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova nakon porasta vodostaja reke Lim kod Brodareva i Prijepolja obišli su naseljena mesta i stanovništvo na ovom području i nastaviće da prate situaciju u cilju blagovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

Do rasta vodostaja Lima došlo je usled obilnijih kišnih padavina u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore, a sve službe republičkog i opštinskog nivoa su preduzele mere iz svoje nadležnosti.

Lim
foto: RINA

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće „Srbijavode” su proglasile vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici „Lim – Prijepolje".

Reka Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od njenog izlivanja, a Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbedniji.

Bonus video:

00:34

Vanredna situacija u Prijepolju zbog izlivanja Lima

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.