PRESLATKI PAVLE (4) IMA RETKU GENETSKU BOLEST: Pomozimo mu da PROHODA i PROGOVORI!
Pavke Škorić, Foto: Budi human

1225 NA 3030

PRESLATKI PAVLE (4) IMA RETKU GENETSKU BOLEST: Pomozimo mu da PROHODA i PROGOVORI!

Sredstva su potrebna za operaciju, banjsko lečenje i rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, redovne specijalističke preglede, laboratorijske analize i suplemente

Objavljeno:

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Pavla Škorića (2019).

Pavle je dete iz redovno kontrolisane i održavane trudnoće, rođen u terminu kao zdrava beba.

Sa sedam meseci javlja se strabizam, u devetom mesecu pojavili su se ozbiljni problemi sa ishranom i pražnjenjem zbog čega je izgubio na težini, a zbog regresije u motoričkom razvoju posle prvog rođendana izgubio je sposobnost stajanja, uočena je hipoptonija i nesvrsishodni pokreti na licu, a potom i na rukama i nogama pa je zbog sumnje lekara da se radi o retkoj, genetskoj bolesti - bolesti neurotransmitera poslat uzorok krvi u kliniku u inostranstvu radi daljih ispitivanja.

Čekajući rezultate nalaza iz inostranstva urađena su mnoga druga ispitivanja koja su se pokazala kao uredna, a Pavle je primao terapiju i imao redovne fizikalne terapije koje su mu pomogle da stabilno sedi i ustaje uz pridržavanje.

Posle dve godine rezultati genetskih ispitivanja pokazali su da Pavle ima dve promene na genima od kojih je jedna povezana sa sindromom mitohondrijalne deplecije DNK-7 (eng. Mitochondrial DNA depletion syndrome 7) zbog čega mu je terapija promenjena, a obzirom da se radi o veoma teškoj, neurodegenerativnoj bolesti, za koju po navodima roditelja nauka nema lek, barem za sada, rehabilitacija koja se pokazala uspešnom mora da se nastavi.

Pavle Škorić
Pavle Škorićfoto: Budi human

Gledajući kako Pavle vredno vežba i kako napreduje korak po korak roditelji veruju da dete ima potencijal da jednog dana prohoda i progovori. Želeli bi da mu do tad obezbede sve dostupne tretmane i potrebna pomagala, što je moguće jedino uz pomoć ljudi dobre volje.

Sredstva su potrebna za operaciju, banjsko lečenje i rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, redovne specijalističke preglede, laboratorijske analize i suplemente.

Za Pavlovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Pavlu!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001292686-51

Uplatom na devizni račun:

160-6000001292957-14

IBAN:

RS35160600000129295714

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso / Budi human)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.