AKO IDETE NA SLAVU, IZBEGAVAJTE SVAĐE, POGOTOVO SA DOMAĆINIMA: Biometeorologoška PROGNOZA nikome ne ide NA RUKU!
Slava, Foto: Profimedia, Printscreen Youtube

evo ko treba da se pripazi!

AKO IDETE NA SLAVU, IZBEGAVAJTE SVAĐE, POGOTOVO SA DOMAĆINIMA: Biometeorologoška PROGNOZA nikome ne ide NA RUKU!

Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i bolova u zglobovima i kostima

Objavljeno:

Sabor svetog Arhangela Mihaila, praznik koji je u narodu poznat i kao Aranđelovdan, treća je slava po učestalosti u Srbiji. Kako to obično biva na slavama, uz posluženje i društvo uvek se pokrenu razne teme, koje često mogu dovesti do rasprave. A danas bi bilo najbolje da bilo kakve rasprave izbegavate, jer em što je slava, pa nije prikladno, a drugo, velika je verovatnoća da ćete se posvađati, evo i zašto.

Naime, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je biometeorološku prognozu za danas koja upućuje na to da ćemo danas biti prilično razdražljivi!

Glavobolja, nervoza...

"Tokom dana će biti pojačane meteoropatske reakcije u formi glavobolјe, nervoze i pada koncentracije", kaže se u biometeorološkoj prognozi RHMZ, a cela Srbija je obeležena tužnim emotikonima, što znači da će se većina građana zbog današnjih vremenskih prilika osećati loše.

U RHMZ još pišu da biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje dodatna opreznost i smanjenje fizičkih napora.

Biometeorološka prognoza za utorak
Biometeorološka prognoza za utorakfoto: RHMZ

U bioprognozi se kaže i da je učesnicima u saobraćaju neophodna danas povećana pažnja. Tako da danas naročito vodite računa koliko pijete i jedete ukoliko idete u goste, kako zbog svoje, tako i zbog bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

U sredu je za nijansu bolja situacija kada je u pitanju raspoloženje, mada ne nešto značajno. Prema prognozi RHMZ-a, cela Srbija je označena emotikonima koji nisu ni srećni ni tužni, što znači da propratne tegobe neće biti toliko izražena kao danas, ali nećemo biti ni u top formi.

Hronični bolesnici, tako, i sutra mogu da osećaju zdravstvene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije.

Posebna opreznost se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim problemima.

Biometeorološka prognoza za sredu
Biometeorološka prognoza za sredufoto: RHMZ

Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i bolova u zglobovima i kostima. Takođe su naglasili da je i sutra u saobraćaju potrebna pojačana pažnja.

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.