IZVEŠTAJ ZIMSKE SLUŽBE, EVO KAKVO JE STANJE NA PUTEVIMA U SRBIJI: Posebnu PAŽNJU obratite na OVO, OPREZNO VOZITE
Foto: Dado Đilas

oprezno

IZVEŠTAJ ZIMSKE SLUŽBE, EVO KAKVO JE STANJE NA PUTEVIMA U SRBIJI: Posebnu PAŽNJU obratite na OVO, OPREZNO VOZITE

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obaveštava javnost da je stanje na putevima u Srbiji ovakvo

Objavljeno: 17:40h

JP Putevi Srbije posebnu pažnju poklanja organizaciji rada Zimske službe, održavanju prohodnosti puteva i obaveštavanju javnosti o stanju na putevima.

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obaveštava javnost da je stanje na putevima u Republici Srbiji, na dan 19.11.2023.g. u 17:07 časova, sledeće:

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i nema snega. Državni putevi II prioriteta održavanja su prohodni i nema snega. Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja.

Preporučuje se oprezna vožnja! Napomena za Zaječar: Učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

AMSS
AMSSfoto: Beta / Emil Vas

POLEDICA Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Odrona ima na sledećim putnim pravcima: I B-30 Mlanča - Studenica - Ušće II A-210 Kopaonik - Rudnica II B-472 Perovac - Gokčanica - Goč

MAGLA Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Bonus video:

16:03

BRZE VESTI 19.11.2023

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.